Acest articol este susținut de iLux.ro și este dedicat celor care vor să ofere un cadou de nuntă memorabil.

***

Trei lucruri s-au întâmplat după ce am scris articolul despre nunta regală:

👰 Cunoscuții care au avut nunți cu ”dar” m-au trecut pe lista neagră. 😄
👰 Am scris un articol pentru revista Nunta despre weddiquette (bunele maniere la nuntă).
👰 Cei de la magazinul online iLux.ro m-au invitat să creez un mic ghid de cadouri de nuntă și să-mi aleg preferatele de pe site-ul lor.

Din această nou-descoperită ipostază de expert nupțial 😁 vă recomand, așadar, câteva cadouri frumoase și memorabile, pe care să le dăruiți dacă sunteți invitați la o nuntă unde se dau cadouri, nu bani, sau dacă sunteți miri și vreți un cadou pentru nașii voștri.

Experiențe

O experiență memorabilă poate fi cadoul ideal de nuntă, dar trebuie să știți foarte bine preferințele personale ale mirilor în acest caz.

Weekend getaway

Fie că le oferiți cadou un weekend la o pensiune rustică din inima Ardealului, la un hotel de lux, cu spa, din București sau într-o podgorie din Vrancea, nu cred că știu vreun cuplu care să nu aprecieze o astfel de escapadă relaxantă. Singurele lucruri de care trebuie să țineți cont aici sunt gusturile celor doi și, bineînțeles, data rezervării (ideal ar fi un voucher cu date flexibile).

Up in the sky

Pentru un cuplu amator de adrenalină, o săritură cu parașuta poate fi modul perfect de a marca începutul vieții împreună. Și pentru cei mai puțin aventuroși există, însă, alternative memorabile. Le puteți face cadou prietenilor voștri o plimbare cu un balon cu aer cald, deasupra orașului. Adăugați o sticlă de șampanie și două pahare și va fi un moment greu de egalat.

Experiența culturală

Dacă mirii sunt fanii unei formații, unui artist sau ai unui spectacol de teatru/musical, ce cadou mai nimerit decât două bilete la următorul concert/următoarea reprezentație (+ două bilete de avion, dacă are loc în afara țării)? O altă variantă de cadou ar putea fi un abonament cultural pe un an. La București puteți achiziționa un astfel de abonament pentru Ateneul Român, iar la Cluj pentru Teatrul Național.

Cadouri elegante

Au factor de risc mult mai mic decât experiențele (niște sfeșnice de cristal nu-ți dau rău de înălțime și nu îți încurcă zilele de concediu), dar găsirea lor poate fi o adevărată bătaie de cap. Cei de la iLux au o întreagă secțiune dedicată cadourilor de nuntă, așa că am ales de acolo câteva care mi s-au părut frumoase și utile.

Un coș de picnic

Ca fericită posesoare a unui coș de picnic, vă pot spune că e ”the gift that keeps on giving”. Pe iLux am găsit 11 coșuri de picnic, de la varianta sport, pentru un picnic montan, la variante chic, pe care mi le imaginez pe o plajă pustie sau pe malul Senei. 😀 Preferatele mele sunt Marine (pentru 4 persoane, creat de brandul francez Les Jardins de la Comtesse și care, pe lângă tacâmuri și pahare, are și un compartiment frigorific și o pătură de picnic impermeabilă, cadou) și Saumur (pentru 2 persoane, creat tot de Les Jardins de la Comtesse, care, la fel, are un compartiment termoizolant generos).

Coșul de picnic Saumur

Un ceas de perete/etajeră

N-ai cum să greșești cu un cadou elegant și util ca un ceas de perete/etajeră, decât dacă alegi ceva banal. Din fericire, selecția de ceasuri de perete de pe iLux poate fi descrisă oricum, mai puțin ca banală. 🙂 Favoritele mele sunt ceasul Antartidee și ceasul Goccia, inspirate, evident de celebrul tablou al lui Dali, ”Persistența memoriei”. Ambele ceasuri sunt realizate manual în atelierul brandului italian Antartidee, specializat în design de obiecte suprarealiste. Și, indiferent de stilul în care mirii sau nașii și-au decorat casa, un astfel de ceas cred că se potrivește de minune atât într-un decor clasic, cât și într-unul modern sau nonconformist.

Ceas pentru etajeră Goccia – Antartidee

Un ultim amănunt: cei de la iLux împachetează cadourile și le atașează un mesaj scris de mână, gratuit. Bonus: vă pot grava un mesaj personalizat pe o inimă din lemn, atașată cutiei de cadou – ceea ce mi se pare un personal touch foarte simpatic. 🙂

Cadouri handmade/personalizate

Dacă aveți suficient timp și suficientă îndemânare, un obiect realizat de voi sau unul personalizat va topi, cu siguranță, inimile mirilor/nașilor. Partea bună e că dacă eșuați în tentativa voastră creativă, puteți oricând comanda un cadou. 😉

Un album foto

Puteți cumpăra un album foto sau puteți face unul de la zero (din carton și hârtie velină). Dacă aveți câte un complice în familia mirelui și a miresei, o idee simpatică e să prezentați, în paralel, viețile celor 2 (poze cu ei sugari, la grădiniță, la liceu, la facultate, primele întâlniri etc.). E ușor de făcut și, cu siguranță, emoționant.

Bijuterii personalizate

O variantă simplă, dar de impact, e să cumpărați bijuterii, pe care să le personalizați cu inițialele lor sau un cuvânt-simbol pentru ei. La ultima nuntă la care am fost, noi am făcut un pas mai departe: am cumpărat butoni din argint (pentru mire) și un pandantiv rotund, din argint (pentru mireasă) și am pus să se graveze o hartă a cartierului lor, marcând, cu câte un mic diamant, casa lor. Iar pe spate am gravat un scurt mesaj personal. A ieșit minunat și prețul n-a fost atât de mare pe cât ați crede. Puteți prelua ideea și marca printr-o piatră prețioasă (sau semi-prețioasă) locul unde s-au cunoscut cei doi, locația nunții sau orice alt loc simbolic pentru ei.

Bagaje personalizate

După cum bine știți, de cele mai multe ori, după nuntă, urmează luna de miere (care, să fim realiști, e cel mai adesea ”săptămâna” de miere). Ce cadou mai potrivit, așadar, decât două genți de voiaj din piele, clasice și trainice, care vor ține o viață? Dacă la asta adăugați și două etichete de bagaj, tot din piele, pe care le personalizați cu un mesaj simpatic (ca în imaginea de mai jos), aveți un cadou superb și extrem de util.

***

Sper că v-au plăcut recomandările mele și dacă ați fost până acum la o nuntă la care ați dăruit cadouri, vă aștept în comentarii să-mi spuneți ce ați ales. 🙂