1.  Numele meu complet este Alina Dora Taranu-Hofnar.

Inca de cand era insarcinata, mama stia ca o sa ma cheme Ina. Si tuturor li s-a parut un nume frumos. Mai putin bunicii mele care, in momentul in care s-au dus sa ma inregistreze la Evidenta Populatiei (sau cum s-o numi biroul respectiv) a suferit un atac de cord combinat cu o criza de epilepsie, doua de splina si trei de rinichi. Dupa parerea ei, un nume din trei litere nu putea fi potrivit decat pentru o pisica sau un catel, si in niciun caz pentru prima ei nepoata. Asa ca, in fata bietului functionar inmarmurit, parintii au ales primul nume care se termina in “-Ina” care le-a trecut prin minte. Putea sa fie la fel de bine Catalina, Madalina, Corina, Florina, Sorina, Albertina, Dorina, Cristina etc.

Cu exceptia unor angajati de la politie si de la aeroport, nimeni nu m-a strigat asa vreodata, spre disperarea bunicii, dupa cum puteti banui. Nu intorc capul daca aud “Alina” pe strada si niciodata n-am simtit ca are vreo legatura cu mine. Pe majoritatea diplomelor de la olimpiadele din liceu e scris “Ina”, pentru ca asa mi-am semnat lucrarile si examenele din clasele primare pana la masterat.

“Dora” banuiesc ca vine de la “Teodora”, cum am aflat abia acum cativa ani ca am fost botezata la biserica (probabil un alt exces de zel al bunicii). 🙂 “Dora” mi se pare oarecum simpatic, desi mi-e la fel de strain ca si “Alina”. E numele pe care il avea Principessa din “La vita e bella”. Si e si numele unui personaj biblic obscur, care n-a avut alt merit decat ca a murit si a fost inviata de un apostol in Noul Testament.

2.  Am un piercing.

Nu e la vedere si a fost facut intr-un moment de nebunie temporara. Intre timp nebunia a trecut, dar am inceput sa tin la el si nu l-as mai scoate.

3.  Am dat de doua ori examenul pentru scoala de soferi.

Am carnet din 2005 si ultima data cand am condus a fost la examenul auto. Pentru ca eram un pericol public, tata a inchiriat un stadion inainte de examen, sa exersam acolo. Am invatat parcarea cu spatele in portile de fotbal. :))))

4.  Toti iubitii pe care i-am avut de cand am blog au si ei blog. 

Si, cu o singura exceptie, i-am avut pe toti in blogroll.

5.  Cand aveam 2 ani, am inghitit o pereche de cercei de aur.

In urmatoarele 3 saptamani, ori de cate ori faceam vizite la olita, eram supravegheata mai ceva ca Obama cand o ardea la fast food cu presedintele Rusiei (foto 5). Doar ca, in pofida anchetei zilnice, cerceii n-au mai aparut. Niciodata. Partea amuzanta este ca, ori de cate ori trec prin controlul de pe un aeroport, chiar daca sunt doar in balerini si-ntr-o rochita, fara nicio bijuterie, scannerul respectiv bipaie, fara exceptii. Imi place sa cred ca ala e modul cerceilor de a-mi transmite sa nu-mi fac griji, ca sunt bine mersi amandoi. 🙂

6.  Sunt mioapa
.

Probabil ar trebui sa port ochelari permanenti, dar n-o fac. Blame it on Marylin Monroe, who turned short sightedness into something that’s hot. 😛


7.  Am centura maro (san kyu) la karate.

As prefera totusi sa folosesc mai degraba sprayul paralizant sau bastonul electric in caz de agresiune decat miscarile pe care le-am invatat la cursuri. Am o puternica impresie ca agresorul n-ar avea nicio problema sa le intoarca impotriva mea. :))

Multumesc simpaticei MD pentru leapsa si pentru premiu! (daca am inteles bine 🙂 )

As vrea sa ne spuna 7 lucruri pe care nu le stim despre ele Andressa, Chris, Ana, Andreea si Cristina. 🙂