Cu totii am fost acolo. Macar o data. Prima Intalnire, caci despre ea este vorba, e un teritoriu nou si plin de neprevazut, indiferent cat de experimentati sunt cei doi bravi temerari care se aventureaza pe nisipurile ei miscatoare.
Teoretic, ar trebui sa acostam (sau sa aselenizam, dupa caz) pe teritoriul Primei Intalniri lipsiti de orice prejudecata sau harta si sa lasam drumul sa ne duca unde vrea el. In practica, insa, fie ca vrem sa recunoastem sau nu, fiecare avem o harta (obtinuta in urma periplului prin alte Prime Intalniri) dupa care pasim, si un set foarte bine definit de reguli dupa care ar trebui sa paseasca in acest spatiu insotitorul/insotitoarea noastra.

Asadar, ce trebuie sau nu trebuie sa faca cel de langa noi pentru a ne convinge sa pornim impreuna in explorarea teritoriului si mai interesant al Celei de-a Doua Intalniri? :-)Pentru ca azi e vineri si urmeaza weekend-ul (un moment foarte propice pentru excursii in Prima Intalnire) va propun sa cream impreuna un set de 15 reguli (cel putin 15, eu zic ca putem  gasi cu usurinta 30!) pe care Celalalt trebuie sa le respecte la Prima Intalnire pentru a obtine viza spre A Doua Intalnire. 😉

Ideea mi-a venit de la un articol din Glamour UK intitulat „15 Love Rules for Single Women”, in care autoarea a facut o compilatie de 15 reguli pe care cititoarele le aplica in viata lor sentimentala.

Doua dintre ele sunt absolut geniale. Cred cu tarie ca Regula 9, de exemplu, ar trebui sa se predea fetitelor inca din scoala generala.

Va dati seama cata energie, cate nopti nedormite si cate ore vorbite cu prietenele la telefon am economisi daca am invata de mici ca „If he likes you, you’ll know. If he doesn’t, you’ll be confused”? Pentru mine, cel putin, descoperirea regulii asteia a fost a life saver. 🙂

Cat despre Regula 15, cred ca e un sfat absolut grozav.

Mi-ar placea sa am mai des taria sa-mi asum sentimentele, fara acea terifianta teama de ridicol sau de respingere. Cred ca, la sfarsitul zilei, as fi un om mult mai fericit.Revenind la compilatia noastra, insa. 🙂 O sa incep eu cu primele doua reguli, ca sa va dau un imbold, dupa care va astept in comentarii. Iau apoi regulile pe care le-ati scris si le adaug listei de mai jos, pana obtinem propriul nostru ghid pentru Prima Intalnire. Puteti sa dati regulile si anonime, daca vreti, atata timp cat le dati sincere. 😛

Regula nr. 1:

Evita un tip care nu stie sa fie autoironic. Daca ironia e un indiciu al inteligentei, autoironia (atunci cand nu e folosita defensiv, ca scut) e un indiciu al unui barbat sigur pe el, caruia nu-i e frica de ce se poate „vedea” daca lasa putin garda jos. Din pacate, desi cei mai multi tipi au simtul umorului si al ironiei bine dezvoltate, la capitolul autoironie sunt mai mult decat deficitari.

Regula nr. 2:

Zgarcenia la prima intalnire nu e un semn bun. Dupa cum v-am mai povestit, n-as mai iesi cu un tip care imi propune sa platesc eu masa la prima intalnire. Doar daca e vorba de Alex David, prietenii stiu de ce. :))

Regula 3 (de la mayasa mayaltfel):

Indiferent daca a muncit la birou 3 zile si 3 nopti sau a carat pietre de moara o zi intreaga, sa se abtina din cascat (chiar daca o face si cu gura inchisa).

Regula 4 (de la Ela Iliesi):

Sa-mi dea senzatia ca poate sa discute si lucruri mai profunde decat .. amabilitati.