Majoritatea nu am avut o copilărie fericită.

Asta nu înseamnă neapărat că a fost una nefericită. Dar între lipsurile inerente unui (final de) regim comunist, părinți cu traume emoționale nerezolvate, care munceau foarte mult și care deseori foloseau violența fizică și amenințările ca modalitate de a-și educa copiii și un sistem de învățământ lipsit de empatie, puteți înțelege de ce generația noastră este cum este din punct de vedere psihic și emoțional.

Eu am fost crescută de bunicii mei, doi oameni care m-au iubit mai mult decât orice pe lume și care au făcut toate eforturile posibile să nu-mi lipsească nimic.

Dar care, cu toate astea, n-au fost adulții de care aș fi avut nevoie pentru a crește crezând că lumea e un loc sigur și bun.

Uneori, când sunt prea critică cu mine însămi (adică în majoritatea timpului), tind să cred că n-am evoluat suficient din punct de vedere emoțional, în ultimii ani.

Apoi îmi aduc aminte citatul din poză: ”Persoana care ești acum e persoana de care ai fi avut nevoie când erai mic(ă)” și mă emoționez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ina Țăranu-Hofnăr (@inoza.ro)

Mă uit la omul care sunt azi și știu că copilul de odinioară s-ar fi simțit iubit, înțeles și protejat în preajma mea.

Am devenit adultul pe care nu l-am avut alături ca copil și asta mi se pare heartbreaking și heartwarming în același timp.