Am inceput noul an plina de entuziasm. Cred ca, daca suntem foarte norocoase, fetelor, 2010 poate fi anul mult-asteptatei reveniri la normal in ceea ce priveste acceptarea corpului uman, flaws and all.

Speranta asta mi-a fost data de revista Marie Claire, editia de Australia, pe a carei coperta de februarie troneaza un model – ATENTIE!-  ne-photoshopat.

E adevarat, tipa nu e your regular model, ci Jennifer Hawkins, Miss Univers 2004. Orisicat. Faptul ca poti sa vezi cutele pe care i le face pielea, minorele imperfectiuni sau venele mai proeminente o face mai umana. A se vedea, in antiteza, una dintre reclamele Madonnei pentru Louis Vuitton, in care cantareata pare ca tocmai a coborat dintr-o farfurie zburatoare (sau ca urmeaza sa se urce intr-una).
Sperantele mele pentru un 2010 in care vom ajunge sa celebram normalitatea mi-au fost alimentate de revista V Magazine. Ultimul ei numar, aparut azi la chisocurile de ziare americane si denumit, sugestiv, “Size Issue”, contine un pictorial cu fotomodele plus-size, care arata incredibil de bine (inclusiv nuduri)!

Mai multe imagini din pictorial puteti vedea aici.

Cei de la V Magazine au mai facut un alt pictorial simpatic (One Size Fits All), in care puteti vedea cum aceleasi haine li se potrivesc atat unui model semi-scheletic, cat si unuia cu forme.

Thoughts? 🙂