Zoomerii au creat un nou trend numit ”romanticizing your life” (”romantizează-ți viața”). De la tutoriale pe YouTube, la filmulețe pe TikTok sau lungi postări pe Tumblr, membrii generației Z dau sfaturi despre cum să te iubești și să-ți iubești viața mai mult.

Ce înseamnă să-ți romantizezi viața? Pe scurt: să-ți vezi viața ca pe un film și pe tine ca personajul principal. Sună siropos, dar mulți dintre noi trăim ca și cum am fi personaje secundare în propriile vieți. Ne punem deseori pe locul doi și așteptăm ca soarta sau ceilalți să fie responsabili pentru fericirea noastră.

Prin ”romantizarea vieții” eu mă gândesc la toate acele gesturi mărunte pe care le poți face pentru a te simți răsfățată și iubită. Sau la cum să iei lucrurile banale pe care le faci zi de zi și să le transformi în ceva nou și palpitant.

În locul cafenelei tale obișnuite, weekendul ăsta mergi și bea o cafea în restaurantul unui hotel de 5 stele. Scrie într-o agendă, uită-te la oameni, visează cu ochii deschiși.

Ești prea introvertită să mergi la cafeneaua unui hotel? Ia-ți o cafea sau un ceai bun și bea-le acasă. Înlocuiește banala cană de la Ikea cu cești vintage, fancy. Găsești unele minunate la Cup & Candle, Philocaly, Fandoșica, Mărunțele etc.

Fă-ți (mai multe) selfie-uri. Joacă-te cu filtrele de pe diverse aplicații. Fă-le cât de artistice sau de naturale vrei. Nu trebuie să le publici, le poți păstra doar pentru tine (fie într-un folder, fie printate, într-un album). Nu vei fi niciodată mai tânără decât ești acum, iar la 60 de ani o să regreți că nu ai făcut mai multe poze.

Ascunde mici mesaje de iubire sau de încurajare în buzunarele unor genți, pantaloni sau haine pe care știi că n-o să le mai porți câteva luni. Când le vei găsi, va fi ca și cum ai primi un mesaj peste timp.

Ascultă muzică în timp ce faci o baie, coci prăjituri sau pictezi. Încearcă Boil The Frog, un site unde tu alegi doi artiști care îți plac, iar algoritmul îți creează un playlist care îi leagă pe cei doi.

Lasă cărți pe care le-ai citit pe bănci din parc, cu mici mesaje simpatice în ele.

Du-te și te plimbă într-un cartier nou, necunoscut.

Urmărește un film vechi într-o atmosferă super relaxantă. Îmbracă-te în cele mai confortabile haine, trage draperiile, aprinde o lumânare parfumată și ia-ți gustarea preferată la îndemână.

Viața, spre diferență de filmele de pe Diva, nu este despre a-ți găsi jumătatea. Partea cea mai importantă a vieții este să te descoperi și să te iubești pe tine însăți, indiferent că ai pe cineva alături sau nu.

Bineînțeles, dragostea de sine nu este doar despre băi cu spumă sau cafenele, ci presupune foarte multă muncă. Dar în procesul ăsta, e important să te vezi drept protagonista vieții tale, cea care merită toată atenția și iubirea ta. Zoomerii știu ei ce știu. 🙂