Cei de la Radio Guerilla au o rubrica zilnica numita „Guilty Pleasures”, in care o persoana (mai mult sau mai putin) cunoscuta face dezvaluiri in legatura cu melodii pe care le considera „placeri vinovate”. Stiti voi, chestiile ale pe care le fredonezi cand esti la dus sau singur acasa si de care te lepezi in public, daca apar in discutie.
Azi fac si eu azi un mic exercitiu de exorcizare si va spun o placere vinovata (dintre multele, ohoo!). Melodia se numeste „Ciudat”, este cantata de trupa suceveana „Ceilalti” si e singura melodie de hip hop romanesc ale carei versuri le stiu pe de rost. :))
Desi am stat patru ani in Suceava, nu i-am descoperit pe baieti acolo, ci la Bucuresti, pe Mp3 player, unde melodia se strecurase printre multe altele luate de la fratele mele. De fiecare data cand o aud zambesc super larg si, daca imi permite contextul, o cant din toti plamanii. You should see me rap pe versuri care par luate din Eminescu – priceless! :)))
Si, pentru ca va spuneam de versuri, nu ma pot decide daca melodia asta are cele mai geniale sau cele mai idioate versuri pe care le-am auzit la o melodie romaneasca. Cred ca un pic din fiecare. 🙂
Pentru exemplificare, iata cateva:

„am incercat sa te iubesc ezoteric ca un mason
doar tu imi faci celulele sa vibreze la unison
sa traim pe portativ ca intr`o armonie de Mozart
sa fim uniti dar totusi separati de un ecart

Si:

„intelege`ma, urasc relatia tipica
caci flacara pasiunii nu`I ca flacara olimpica
invat sa te iubesc cand sunt lipsit de tact
sau cand inghetam impreuna pe o banca in parc

Dar si nemuritoarele:

„Iti multumesc ca m`ai invatat sa vreau sa ma abtin
sa pun pe lucruri marunte pret ca vanzatoarea din magazin
(…) n`am scut ca n`am stiut ca silabele ard
acum inima`mi bate mai tare decat un bodyguard
hazard de sentimente, fente`n reactii lente
la impulsuri naturale eventual adiacente”

Este ca faza cu vanzatoarea si bodyguardul atinge o culme a lirismului? :)) Restul versurilor le gasiti aici.

Va las sa va delectati ochisorii mai jos cu videoclipul piesei, care a fost filmat in zona in care am locuit in Suceava. De fapt, sunt cateva secvente in care baietii canta suparati in fata unui gard de piatra – ei bine, e gardul Hanului Domnesc, plasat fix sub blocul meu. Poate apar si eu in vreo fractiune de cadru mergand sa cumpar paine. 🙂

Va astept in comentarii sa va marturisiti si voi pacatele muzicale, muhaha! Si cand zic va astept, I mean it. De ceva vreme, blogul meu imi da senzatia de camera de musafiri, in care lumea intra retinuta, mananca o prajiturica tinand corect o farfurioara dedesubt, discuta despre vreme si apoi, uitandu-se la ceas, pleaca grabita.

Daca nu ne intoarcem la stadiul de sufragerie in care mancam pizza direct din cutie, pe covorul pufos, in timp ce radem cu pofta, sa stiti ca urmeaza o greva japoneza. Consider yourselves warned.