Dacă ai în lista de prieteni (sau în casă) un iubitor de animale de companie și nu știi ce să-i iei de Crăciun, de ziua lui/ei sau de Ziua Internațională a Îmbrățișării Pisicii (it’s a legit holiday, look it up), îți recomand să salvezi acest articol.

De la picturi în acuarelă, la căni, figurine și art print-uri, aceste cadouri vor face garantat senzație printre iubitorii de animale de companie.

Pet portrait de Alexia Udriște

Când vine vorba despre ilustrații de animale, Alexia nu are nevoie de nicio prezentare. De la cărți pentru copii la lucrări comisionate și fine art prints, Alexia pictează animalele într-un stil pe care l-aș descrie drept ”realism duios” (sunt convinsă că un critic de artă ar avea o cu totul altă părere, dar până una alta, you’re stuck with me).

Bine de știut: Alexia nu primește comenzi pentru portretele de animăluțe în decembrie, așa că dacă vă gândiți la un cadou de Crăciun, ar fi ideal să dați o comandă luna aceasta sau în noiembrie.

Luna aceasta, tocmai pentru a preîntâmpina aglomerația de comenzi din noiembrie, Alexia oferă și o reducere (500 de lei în loc de 600, sumă în care e inclusă pictura, rama, un certificat de autenticitate și livrarea în România).

Portret renascentist de la Deviantcraft

Dacă cățelul sau pisica prietenilor tăi este tratată ca o ființă de rang nobil, cu siguranță merită un tablou care să-i ateste statutul.

Cei de la Deviantcraft îți propun o serie de art print-uri (sau canvas-uri), în care o poză a animăluțului va fi transformată într-un portret în stilul tablourilor renascentiste.

Bine de știut: art print-urile nu vin înrămate, ci într-un tub. Cei de la Deviantcraft se laudă cu calitatea materialelor pe care le folosesc și susțin că un canvas poate rezista ”chiar și după mai bine de 100 de ani”.

Pet Art de Camelia Rolea

În materie de pet art, se poate spune că artista Camelia Rolea oferă pachetul complet.

Dacă vreți o lucrare 2D, puteți alege dintre portretele de animăluțe pe care le face în pasteluri, acuarele, acrilice sau creion (găsiți prețurile aici).

Camelia realizează și lucrări 3D, respectiv căni și figurine de animale, la prețuri pe care eu, una, le consider mai mult decât rezonabile (cănile 3D sunt 89 de lei, iar figurinele 3D sunt 179 de lei).

Bonus: Știu că nu se încadrează la capitolul ”artsy”, dar n-am putut să nu vă arăt și sosetele.ro, o firmă din Slovacia care face atât șosete, cât și mănuși pentru cuptor sau perne cu chipul animalului de companie.