Am aplicații cu care îmi pot porni aspiratorul sau mașina de spălat de la sute de kilometri sau care îmi schimbă temperatura din frigider și îmi spune când îmi expiră produsele.

Da, viața noastră e din multe puncte de vedere mult mai ușoară de când cu tehnologia. Cu toate astea, sunt multe aplicații de care avem disperată nevoie și care încă n-au fost create. Azi vă spun 6 din topul meu personal (dacă le inventați între timp, mă mulțumesc cu 5% din profit. Ktxbye).

yCall?

Am făcut un progres uriaș odată cu apariția display-ului pe care îți apare CINE te sună. Dar, ca o introvertită veritabilă, eu vreau să știu nu doar cine, ci și DE CE mă sună.

Când vine vorba despre telefonat, sunt de acord cu generația Z: există sms, n-o face.

iEx (cu variantele iMamă/ iSoacră)

Ce părere ai despre o aplicație care declanșează o alarmă silențioasă atunci când ești la mai puțin de 500 de metri de fostul/fosta?

Imaginează-ți de câte momente penibile te poate salva, dacă ai auzi acea mică alarmă înainte să intri în blestematul de mall la blestematul de film care ține trei blestemate de ore.

Maze

Un Waze pentru magazine, care să-ți arate imediat unde au mutat (PENTRU A CÂTA OARĂ?!) cei de la Kaufland sosul tabasco sau cei de la Mega Image păstârnacul.

Vă imaginați câte ore din viață și câte conversații care încep cu ”Fiți amabil/ă…” am putea salva?

iSmell

Un Shazam, dar pentru mirosuri.

Pentru când vrei să știi ce parfum poartă tipa care e în fața ta la teatru. Sau ce au gătit vecinii de la 4 de miroase în tot blocul.

Hands Off

O aplicație care blochează automat ușa frigiderului după o anumită oră sau după un anumit număr de deschideri.

Eu aș avea nevoie de una și pentru cămară, dar asta e altă poveste.

Binder

Un Tinder, dar pentru business.

Îți completezi un profil, scrii ce idee de afacere ai sau în ce vrei să investești și ești match-uit cu antreprenori similari.

Dacă aveți și alte idei de aplicații de care lumea are nevoie și care nu există încă, le aștept în comentarii. 🙂