Un vechi proverb (mi se pare bengalez sau sunit) spune asa:“Nu iesi din casa in ziua in care ti-a aparut un cos!” De ce trebuie ca eu sa ma incapatanez si sa ma impotrivesc intelepciunii seculare ?

Anyways, azi mi-a iesit un cos (si ma gandesc ca asta e un semn bun, atat timp cat imi ies cosuri ca la adolescenti, sunt tot mai departe de momentul cand o sa-mi apara riduri, nu?) si da, am iesit din casa. Si am obosit sa ies din casa, dar sunt prinsa intr-un cerc vicios si trebuie sa ies.

Si ma obosesc oamenii din jurul meu si ma oboseste sa ma iau la tranta cu obtuzitatea, cu fatarnicia, cu meschinaria. In fond, la final, eu sunt cea care se ridica din praf, stergandu-si buza de sange. Si cel mai tare ma oboseste sa invat sa nu-mi pese, pentru ca, daca nu stiti voi cumva un alt secret al Suprematiei Multimomniversale numarul 4, atunci mie mi s-a spus ca secretul e sa nu-ti pese. Eu as adauga ca secretul e sa nu plangi in fata Lor. Mie mi s-a intamplat saptamana trecuta si inca regret ca n-am reusit sa stavilesc lacrimile ce mi-au naclait fata. Si Obtuzitatea, Fatarnicia si Meschinaria m-au privit alergand pe holul gol, si mi-au aruncat un “Sa nu-mi zici ca mergi sa bocesti!” in fata. Sa le stea in gat ! Intr-o buna zi, mie n-o sa-mi mai pese.

Intr-o cu totul alta ordine de idei, ca “fericirea” sa fie completa, au scos la licitatie castelul Bran. Se pare ca mostenitorul castelului, Dominic Habsburg, nu vrea sa-l mai tina in proprietatea familiei sale ca muzeu. Si eu vin si va intreb : si de-acum incolo n-o sa mai avem voie sa ne cataram pe zidurile lui ? N-o sa mai putem sa ne fotografiem in fata fantanii din curtea interioara ? N-o sa ne mai putem plimba in papucii de plastic prin camerele reci ? Sa le stea si lor in gat cifra cu opt zerouri, de care a vorbit presedintele companiei de tranzactii imobiliare ce se ocupa de vanzarea lui.

Si, nu in ultimul rand, dupa ce am obinut interviul pe care il visez de mult cu Ana Diculescu-Sova, pe care eu o consider cea mai desteapta, rafinata si absolut speciala femeie din Romania la ora actuala, am aflat ca data acestuia se suprapune cu un alt eveniment la care vroiam sa merg. Si uite asa, o sa refuz invitatia la Clubul de carte Elle, la care speram, dintr-o curiozitate personala, s-o cunosc pe Mihaela Radulescu, si o sa aleg, chiar daca putin indoita, interviul cu avocata fabuloasa pe care o admir de multi ani.

Mama a fost incredibil de dulce azi. Mi-a spus ca a vorbit ea cu cineva si a ajuns la concluzia ca eu am intrat prea devreme “in viata”, plus ca m-a intrebat daca nu vreau vacanta. Of, mami, as vrea sa vin acasa, sa mananc visine din gradina, sa ne certam, sa ne pupam apoi, si tu sa faci prajitura cu rabarbar si sa te joci Lines. Dar e putin mai complicat. Nu vreau sa fug de Ei. O sa ma ajunga peste cativa ani, si atunci o sa fiu si mai nepregatita. Lasa-i sa ma ucida, cum zicea Iorga, de invins, n-o sa ma invinga niciodata.

Later edit: Nu era cos! Vaaaai, ce bineee! Era herpes 😀 Acum sa vad eu cum ii explic eu lui boyfriend cum am contractat herpesu…