Sâmbata trecută eram cu mama la Gara de Nord, ne pregăteam să plecăm acasă.

Mama avea un troller multicolor imens, eu un rucsac și o geantă de umăr din care se ivea curios capul lui Lily. După ce am cumpărat biletele de tren, am mers să ne luam sandvișuri. Atunci am remarcat că cei doi bărbați din spatele meu de la coadă erau extrem de zâmbitori. Ceea ce mi s-a parut puțin suspicios. Oglinda din holul de acasă îmi transmisese subtil că arăt ca naiba. Well, de gustibus…

Mai facem câțiva pași și ne oprim la standul cu reviste. Alți tipi, alte zâmbete cu subînțeles. Am început să mă gândesc că poate rochița mea scurtă și înflorată era ”de vină”. La chioșcul cu dulciuri, un tip mă rugase chiar s-o iau înaintea lui. ”Să nu subestimezi niciodată puterea pe care o rochie scurtă, înflorată o are asupra bărbaților!”, mi-am spus eu încântată în gând, hotărâtă să măresc colecția de rochii scurte, înflorate pe care o dețin, imediat ce ajung acasă.

Pe măsură ce ne îndreptam către peron, numărul bărbaților care păreau că mă dezbracă din priviri a crescut alarmant. Am început să le zâmbesc înapoi. În fond, trebuia să le arăt că sunt și binecrescută, nu doar superbă și răvășitoare.

Și am ținut-o tot așa, cu stima de sine la cote ridicol de ridicate, până am ajuns pe peron și am decis să pun gentuța cu Lily jos. Moment în care am dat cu ochii de coapsa mea stângă, care era la fel de goală ca în ziua în care m-am născut, și m-am făcut roșie ca sfecla fiartă.

Se pare că rucsacul agățase rochița și o ridicase până la brâu. Ceea ce eu nu observasem din cauză că geanta cățelului îmi bloca vizibilitatea. Așa că iata-mă, făcând parada în mijlocul Gării de Nord, cu rochia prinsă vitejește în chiloți și cu un zâmbet larg și relaxat pe față, de parcă tocmai aș fi ieșit de la o petrecere cu ceai, și nu de pe platourile de filmare a unui film XXX.

Evident, până a venit trenul, n-am mai făcut contact vizual cu nimeni, fiind ocupată să memorez toate cifrele de pe biletele de tren, să le ridic la pătrat și să le înmulțesc între ele, cu o abnegație care ar fi făcut-o mândră pe profa mea de mate din liceu.