Pe prima am vazut-o dupa cateva zeci de minute de invartit in cercuri. Era o rochie de inspiratie clasica, plisata, diafana, cu un decolteu decent si un pret de trei cifre. 🙂 Am probat-o la insistentele Liei si mi-am dat seama ca e o rochie minunata. Imi venea foarte bine, as fi gasit zeci de combinatii de pantofi si posete care sa mearga cu ea si, din multe puncte de vedere, era o rochie cu care m-as fi simtit… foarte bine.

Numai ca eu nu vroiam sa ma simt doar foarte bine atunci cand aveam sa port rochia. Si undeva, deep down inside, stiam ca somewhere out there, se gasea the most perfect dress asteptandu-ma sa o descopar. Doar ca, din lasitate, n-am avut curajul sa pornesc in cautarea ei fara a avea certitudinea ca am o rochie de rezerva, cu care sa ma simt foarte bine. Asa ca am cumparat rochia plisata si diafana si am pornit in cautarea de conduri si poseta, cu gandul la the most perfect dress.

Cand am trecut prin fata unei vitrine, cateva ore mai tarziu, am vazut-o: the most perfect dress. Mi-am dat seama ca this was it atunci cand, orice imi trecea prin fata ochilor, numai pe ea o vedeam. Am si probat-o de altfel, si am incercat sa ma conving ca e putin prea transparenta, poate si din cauza ca the most perfect dress avea un pret de patru cifre. 🙂

Dar n-am reusit sa o uit. Si, cu riscul sa-mi petrec luna iunie manand numai cas cu ceapa verde, m-am intors la magazin si am cumparat-o. Alte doua tipe o vroiau si ele, dar era o singura rochie marimea S, pe care, din fericire, am luat-o eu (muhahahaha).

Sandalele si posetuta-plic le-am cumparat in 10 minute. Am intrat in primul magazin de incaltaminte intalnit (Batta) si am zarit cele mai perfecte sandalute si geanta de seara ideala. O dovada in plus ca atunci cand cumperi the most perfect dress restul accesoriilor pur si simplu iti ies in cale.

Morala acestei fabule? Pentru mine e simpla: nu e bine sa incerci sa te pacalesti pe tine insati. Nu regret ca am cumparat cealalta rochie (sunt convinsa ca-mi va iesi in cale un cocktail sau un alt social event unde sa-i fac intrarea triumfala), dar ar fi fost gresit sa incerc sa ma conving ca ea e the most perfect dress pentru mine si sa raman cu ea.

In moda, ca si in dragoste, trebuie sa te bazezi pe o chestie numita instinct, si sa nu renunti la cautare pana nu simti roiurile de fluturasi in stomac, pana nu ti se taie picioarele, si pana nu vezi obiectul adoratiei tale oriunde iti sucesti gatul de gazela. 🙂 O rochie, fie ea si plisata si diafana, in care te simti doar foarte bine is not an option. Vorba aia, odata ai un Bal de Absolvire a Facultatii (well, in most cases), o viata ai. 😉