De Paste, am fost la bunici, la Sighisoara. Ocazie cu care am aflat, stupefiati, ca la Saschiz (localitate la vreo 30 de kilometri de Sighisoara) se filmeaza…seria 5 din Harry Potter!

Ei bine, eu am citit toate 6 volumele din “Harry Potter” si nu ma jenez sa recunosc ca-mi place la nebunie. Filmele n-au reusit nici pe departe sa capteze “magia” din poveste, dar daca aveam posibilitatea sa vad, odata in viata, platoul de filmare, as fi acceptat bucuroasa. Daca eu sunt un fan fara pretentii, surioara mea, Yvonna, e mama tuturor fanilor. Aduna cu o sarguinta de invidiat farfurii, plase, stilouri, haine si tot ce mai apuca din gama “Harry Potter” si asteapta cu sufletul la gura volumul 7.

Iata de ce, atunci cand am ajuns in Saschiz, si am vazut decorul de basm, casutele atat de specifice satucului din “Harry Potter” si tonele de zapada artificiala (afara erau vreo 20 de grade) ne-a cuprins pe toti o stare vecina cu paranoia. Ne-am apucat sa facem poza cu fiecare pitericica, fiecare casuta, cu cabinele telefonice britanice si podul cu piatra de moara, iar Yvonna si-a indesat intr-o plasuta “mostre” de zapada, pentru a avea o “dovada” ca a fost inaintea tuturor la “Harry Potter”.

Pasiunea mi-a fost stavilita doar de descarcarea bateriilor de la aparatul de fotografiat, moment in care a trebuit sa ma indepartez si sa fac rost de baterii noi. Venind de la magazin, am intrat intr-un birto-pub, pentru a intreba chelnerul daca se mai intoarce echipa de filmare. Tipul, foarte amabil, mi-a spus ca se intorc saptamana viitoare, pentru a filma decorul de primavara, si ca stie lucrul asta sigur, avand in vedere ca el i-a servit cu mancare pe durata filmarilor. Mai sa lesin! Ma pregateam bucuroasa sa obtin un autograf si sa fac o poza cu cel care, poate, la un moment-dat i-a servit cu cartofi prajiti pe Daniel Radcliff & co, cand un gand negru mi-a intunecat bucuria.

Mi s-a povestit ca ziarele locale si regionale scrisesera pagini intregi despre filmari si platoul de basm, si ca echipa de filmare avusese o caravana kilometrica. Dar cum nu preluasera stirea si ziarele nationale? Dar televiziunile? Asa ca, cu inima indoita, am pus intrebarea mult-temuta: “Stiti cumva despre ce film exact este vorba?”

In concluzie, bucurati-va de aceste imagini in premiera cu platoul de filmare de la “The Dark is Rising”. Mi-am promis ca, oricat de prost ar fi filmul, voi fi nevoita sa ma uit. Nu de alta, dar am cate o poza cu fiecare crapatura din fiecare perete…