Mai tineti minte clasicul test cu iluzia optica? Va propun ceva asemanator. 🙂

Uitati-va cu atentie la poza de mai jos si alegeti varianta corecta.

Fata de mai jos este:

a.    Evident, nepensata.
b.    Putin prea uleioasa pe picioare. In rest, o bunaciune.
c.    Un baiat?!

Daca ati raspuns “c”, felicitari! L-ati identifcat corect pe Andrej Pejic. Stiu ca e putin greu de crezut, dar la cei 19 ani ai sai, tanarul australian de origine bosniaca este emblema noii generatii de modele androgine.

Ma gandesc ca treaba asta e asemanatoare ca cea cu produsele cosmetice 2 in 1. De ce sa iei sampon si balsam, cand poti sa iei sampon si balsam? Si de ce sa book-uiesti un model masculin si unul feminin, cand poti avea unul care sa-ti poarte si bocancii din colectia pentru barbati si rochia din colectia pentru femei?

Marc Jacobs cu siguranta s-a gandit ca e o idee buna, asa ca l-a distribuit pe Andrej in noua sa campanie de primavara-vara 2011, “Marc by Marc Jacob”. Ca sa nu se lase mai prejos, Jean Paul Gaultier nu doar l-a transformat pe Andrej in imaginea campaniei sale de primavara-vara 2011, alaturi de Karolina Kurkova, ci l-a facut si…wait for it…mireasa ultimului sau show de la Paris! Si sa fiu a naibii daca n-as vrea sa arat asa de bine si eu cand voi fi mireasa! :)))

Va veni o vreme cand, probabil, nu vor mai exista colectii separate in functie de sex, ci o singura colectie, androgina, dupa cum demonstreaza si acest pictorial din Vogue Turcia, in care Pejic pozeaza alaturi de colega sa, Jana. Spuneti si voi cinstit daca in poza de mai jos Jana nu pare Jean si Andrej mai degraba Andreea! :))

Pentru ipostaza masculina a lui Andrej (well, sort of 🙂 ), va recomand shootingul lui Martyn Bal si articolul “History is gonna change”.

Tineti minte numele lui Andrej Pejic. Conform models.com, este nr. 16 in top 50 de modele masculine si, nu stiu de ce, presimt ca in curand o sa atenteze si la top 50 de modele feminine. :))

PS: Multumiri Victoriei de la care am aflat despre acest nou trend in modelling. 🙂