In seara asta sunt plina de geniu creativ si elan de a scrie pe blog, dovada ca fug de responsabilitatile ce ma nepadesc precum napastuiesc buruienile firavul spic de grau vara pe ogorul de la marginea satului de campie. But enough about me.

Ziceam ca, in disperarea mea de a evita contactul cu sfanta realitate denumita in popor deadline, fac ce fac si nu fac ce ar trebui sa fac. Sa creez, adica. Asa ca am apelat la toate metodele de escapism cunoscute in orasul Bucuresti si judetul Ilfov.

Am golit frigiderul (ceea ce nu e o realizare in sine, avand in vedere ca mai continea doua bucati de carnat si o placinta cu mere congelata), am terminat de citit revistele glossy la care aveam restante din noiembrie, mi-am grupat mostrele de creme de prin reviste pe categorii (« de aruncat cand am drum spre bucatarie », « de aruncat maine », « de aruncat luna viitoare » si « de aruncat in curand ») si am ajuns, la capatul puterilor sa salivez pe masculii inzestrati (printre multe alte calitati) si cu darul corzilor vocale limpezi si al trupsorului sculptat cu dalta de pe iutub.

Westlife canta in draci din nou, ceea ce imi bucura sufletul precum bucura roua de dimineata din luminisul codrului caprioara insetata. Si am mai facut o pasiune ce fumega ca o petarda pentru Shayne Ward, un june castrato cu mare abilitate in a-mi repezi ritmul corasonului catre culmi de palpitatii nebanuite, dar sa nu anticipez.

Nu stiu cum se face insa cand vine vorba de clipul mega-hitului de succes si mare angajament « No, you hang up », ca in loc sa-mi clatesc privirea cu modulatiile vocale ale junelui Shayne, ma trezesc ca ma uit cu falca in palma la demoazela care se gudura si produce o mare forta de frecare in contact cu epiderma lui.

Nu stiu altele cum sunt, dar pe mine cand ma apuca naduful si sunt roasa de viermele geloziei precum lemnul de paltin de carie si paltonul din velura de molii, apai nu ma las pana cand nu gasesc defectele rivalei si in gaura de sarpe si daca nu le gasesc, le pictez pe panza imaginatiei mele ca si cum ar fi aievea si apoi pun panza in rama, tabloul pe perete, fac expozitie si imi chem toate rudele la vernisaj.

Cum spuneam. Mimoza din clipul minunatului Shayne s-a facut vinovata de urmatoarele delicte :

– picioare nesfarsite

– corp perfect (posterior microscopico-inexistent included)

– ochi mari, cu gene asijderea

– gura senzuala

Sufletu-mi racit de aceasta nedreptate a sortii, care cand da unora, le da fara sa mai pastreze si pentru altele, s-a mai incalzit doar la bucuria urmatoarelor ganduri, fara indoiala inveninate de sarpele invidiei, dar absolut necesare pentru a putea adormi in buna pace noaptea :

– Mega-girafa cu picioarele ei sigur nu are loc sa se intinda in tren. Si daca ma anuntati ca circula numai cu avionul, sper ca si acolo sa stea inghesuita si sa aiba carcei ocazionali si nu numai

– O fi avand ea picioare de 1,5 metri, da’ nici talpa nu poate sa fie de vrabiuta. Ah, bucuria ce ma cuprinde cand imi imaginez ca trebuie sa-si faca incaltari la comanda, asta daca nu s-a apucat Manolo sa produca sandale 42 :)) Muha ha ha ha…ha

– In mod cert foloseste 3 tuburi de crema de corp pentru a-si lustrui picioarele de sus pana jos, ceea ce, daca ma gandesc bine, e mana cereasca pentru industria cosmetica. Si Shayne are de unde s-o sponsorizeze

– Mai sper din adancul sufletului meu negru precum Groapa Marianelor ca atunci cand a facut pe jmechera si s-a pupat cu Shayne printre furtunurile oamenilor cumsecade pe gazon sa fi facut, daca nu o viroza respiratorie (nu-i doresc chiar de-astea ca vreau sa am rezervat un loc decent in cazanele de pe proprietatea lui Hades), macar o gripa zdravana sau o durere de sale, sa se invete minte sa nu se mai destrabaleze pe proprietati private!

Acestea fiind spuse, ma duc sa-mi spun rugaciunea de seara pentru pace in lume si grau pe ogoare. Pace si iubire frateasca tuturor!