După cum vă spuneam, aseară am pornit împreună cu colega mea spre Jimmy Bradely’s Irish Pub, pentru a lua parte la farewell party-ul unui individ absolut necunoscut. Cine era? Unde pleca? Toate astea erau întrebări la care speram să aflăm răspunsul acolo.

Am fost invitate de Emil, un tip pe care Andreea l-a cunoscut accidental, în timp ce colinda Varşovia cu laptopul în spate, în disperată căutare a unei Internet wirless connection. Şi…nu-i frumos să refuzi. 🙂

Am luat cu noi o hartă bilingvă a Bucureştiului, nu de alta, dar n-aveam altceva. Şi scuza era perfectă. Dacă tot pleca omul în lume, poate ajungea prin Bucureşti, cine ştie. Pub-ul era în clădirea uriaşă a Warsaw Towers. Un loc foarte cosy, cu darts pe pereţi, în care în fiecare marţi se ţin campionate de poker.

Emil ne-a întâmpinat călduros: “Andreea, ieeeeees!! End dis ior coleg? Uelcom, uelcom!” Ne-am aşezat la masa plină de bărbaţi cu halbe în faţă. Pentru prima dată am început să mă întreb: what on Earth were we doing there? Se râdea zmomotos şi din toată inima, se făceau urări ininteligibile nouă, iar halbele se goleau cu profesionalism. Dar starea mea de discomfort n-a ţinut mult. În câteva secunde mi-am primit şi eu pintul bine-meritat de Murphy’s Irish Stout, lucru ce mi-a mai ridicat moralul. Nu trecuse o oră şi ne-am alăturat şi noi veseliei generale. Am râs, am cântat “Happy Birthday!” şi am mâncat Camambert cu măsline şi biscuiţi, care ne-au fost aduse pe nişte cârpătoare masive de lemn. Între timp, veniseră şi mai multe fete şi băieţi, colegi de-ai lui Emil de la aeroport, care ieşiseră din tura de seară. S-au mai adus mese, s-au mai umplut halbe.

Ne-am împrietenit cu un student la drept, şi cu Bart, Ground Product Managerul liniei aeriene respective, un individ de 30 de ani, cu o engleză bunicică şi multă charismă. Vom merge cu el şi cu prietenii lui clubbing week-end-ul viitor.

A, şi să nu uit, petrecerea de farewell era…a lui Emil. Părăsise linia aeriană şi intrase în domeniul afacerilor imobiliare. Harta Bucureştiului a ramas sa zaca nepăsătoare, printre zecile de halbe de Irish ale.