Așteptarea se apropie de sfârșit!

În câteva ore (19:00 ora locală, 20:00 ora noastră) va începe ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, iar de la ora 20 (ora locală) va avea loc premiera peliculei “The Great Gatsby”, în regia lui Baz Luhrmann. Este a doua oară când o peliculă semnată de Luhrmann deschide competiția de pe Croazetă, după mult-aclamatul ”Moulin Rouge!”, din 2001.

Deși adaptarea celebrului roman omonim de F. Scott Fitzgerald este prezentată în afara competiției, numele mari din distribuție, formatul 3D și coloana sonoră asigurată de Jay-Z (”No Church in the Wild” este demult pe mp3 playerul meu și acum, iată, și pe coloana sonoră a unui film despre anii ’20) au creat deja mari așteptări în rândul cinefililor.

Până să îi admiram pe Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire sau Isla Fisher pe covorul roșu, însă, m-am gândit să aruncăm un ochi în garderoba luxoasă a filmului care va deschide Festivalul.

***

Costumele au jucat mereu un rol important în peliculele lui Baz Luhrmann (”Romeo + Juliet”, ”Moulin Rouge!”, ”Australia”), dar asta și datorită talentatei sale soții, designerul de costume și scenografa Catherine Martin. Catherine a câștigat, de altfel, două Oscaruri pentru costumele și decorurile create pentru ”Moulin Rouge!”.

Într-un moment de inspirație, soția lui Luhrmann a folosit câteva creații Miu Miu și Prada pentru testele video dinaintea filmărilor și a fost atât de încântată de rezultat, încât i-a cerut Miucciei Prada să creeze 40 de costume pentru cele 2 scene de petrecere din ”The Great Gatsby”.

Astfel, designerul italian a lucrat alături de Catherine pentru a schița câteva dintre ținutele purtate de actrița Carey Mulligan în rolul efervescentei și elegantei Daisy Buchanan.

prada3_2457368a copy

Având în vedere că vorbim despre New York-ul anilor ’20 și despre clasa superioară a societății americane, outfit-urile imaginate de Miuccia includ rochii din mătase și din tafta, brodate cu cristale și mărgele sau acoperite de straturi suprapuse de franjuri și blănuri decadente.

prada1_2457356a copy

Este cea de-a treia colaborare a directorului Prada cu regizorul Baz Luhrmann. Miuccia a mai creat costumul pe care Leonardo DiCaprio l-a purtat în scena nunții din ”Romeo + Juliet” (1996) și alte câteva costume pentru seria de scurt-metraje ”Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations”, realizate pentru expoziția organizată anul trecut de Metropolitan Musem of Art din New York.

La rândul ei, Carey Mulligan are o relație deosebită cu brandul italian, alegând să poarte o creație Prada la nunta ei cu solistul Mumford & Sons, Marcus Mumford, care a avut loc anul trecut.

prada2_2457367a copy

Sursa foto: Prada

Vor fi prezente ținutele Prada și pe covorul roșu deseară? Rămâne de văzut (pe secțiunea dedicată transmisiunii live de pe site-ul Orange). 🙂 Până atunci, bucurați-vă ochii cu caleidoscopul rezultat în urma colaborării dintre Luhrmann, Martin și Prada.