Pana nu demult, faceam si eu parte din numeroasa cohorta de fani “Gilmore Girls”. Cum iti dai seama daca esti cu adevarat un fan al fetelor Gilmore? Iata testul. Daca urmarind pana la final filmuletul nu sunteti in stare sa schitati nici un zambet, ba chiar vi se pare ca e o parodie-wannabe proasta, sunteti afectati de sindromul Gilmore.

C’mon, admit it! Ati stat cel putin intr-o noapte sa vizionati la rand 2-3 episoade, sau v-ati trezit cel putin intr-o dimineata libera de luni la 7, sa vedeti reluarea episodului, daca il pierduserati cu o seara inainte, pe Acasa. Ok, eu sunt un caz disperat. Il urmaream si pe RTL2, in germana, numai sa nu-l pierd.

Be glad, though! Exista o scapare! Eu, cel putin am gasit-o. Urmariti sezonul 7.

Tin minte ca am vazut sezonul 6, in vara asta, in timp ce m-am jucat de-a reporterul la Antena1. Veneam in fiecare seara moarta franta, si, cu o ultima putere, bagam DVD-ul in DVD player si ma prosternam in fata ecranului. Mi-am dat seama ca ceva nu e in regula cand la finalul fiecarui episod, nu mi se mai latea un zambet pe fata. Ba dimpotriva.

Dar sezonul 7…a dus conceptul de “deprimare prin vizionare” la un alt nivel. Eu inca sustin ca e o imensa conspiratie. Vor sa vada care e cel mai mare fan, cel care sa reziste cu stoicism acestei incercari de a se juca cu mintile noastre. Cel care, la finalul seriei sa nu se fi declarat dezamagit nici macar o data, va castiga probabil titlul de “cel mai mare fan in viata Fetele Gilmore”. I’m out of the race, guys. Nu pot urmari episoadele din sezonul 7, decat daca am un borcan mare de Nutella in brate, ca sa-mi treaca amareala.

Mai am o teorie, dar e atat de conspirativa, ca mi-e si frica sa o spun tare. Veniti mai aproape…Shhhhh… Mai aproape…Asa….(ton stins) Cred ca scenarista care a dus in spate primele 6 sezoane a sucombat…(hm..mi se pare ca ne asculta cineva…shhh……) si astia au inlocuit-o cu her evil twin, cea care nu vrea sa vada lumea fericita, deci (auziti si voi pasi?…cred ca suntem urmariti..) a despartit-o pe Lorelay de Luke si pe Rory de Logan. It’s only I who can see what they’re doing, people?!?

Hm…Daca ma gandesc bine, s-ar putea sa fi ramas aceeasi scenarista, doar ca trebuie sa i se fi intamplat ceva major, ceva care sa-i fi schimbat viziunea despre viata. A ajuns la menopauza sau i-a murit bishonul havanez din cauza unei hernii netratate la timp. Anyways, cu regret in inima anunt ca o sa incep sa urmaresc Grey’s Anatomy, imediat dupa ce termin cu acest sezon 7, “cimitir al tineretii mele”.

A! sa nu uit. Nu mai vreau tapet in dormitor cu “Stars Hollow”. Who needs them dum imaginary places anyway? (ton voit suparat, asemantor cu cel al copilului care vrea sa-l aluge pe E.T sau pe un pui de dinozaur aflat in pericol repetandu-i “Go away! I hate you! I hate you! I don’t want you anymore!”)