“Subiectul filmului Felicia, inainte de toate e greu si dureros. Cu ce mai poti sa darami zidul care s-a construit in ani, din nemultumiri, vorbe nerostite, gesturi duse pana la jumatate, intre tine si parinti? Care sa fie calea pentru dialog cand principala forma de manifestare a afectiunii parintesti e mancarea preparata in cantitati industriala, iar a copilului – banii pentru medicamente?
Filmul nu da un raspuns, dar – ca la ceasornicar – desface rotita cu rotita sentimentele, putintele si neputintele dintre mama si fiica. La fel ca-n viata.”
Randurile de mai sus au fost suficiente pentru a ma convinge sa vad filmul “Felicia, inainte de toate“. Ii apartin Cristinei Bazavan care, in articolul “Ozana, inainte de toate” din numarul de iunie al revistei Tabu, i-a facut un  portret Ozanei Oancea, actrita din rolul principal.
Ozana m-a cucerit in interviul de mai jos. Prin sinceritate, prin modestie, prin tact. Apoi am citit povestea asta si am aflat ca a obtinut premiul pentru cea mai buna interpretare si premiul pentru debut la TIFF si mi-am dorit si mai mult sa vad filmul.

In seara asta asteptarea ia sfarsit. Am fost invitata la avanpremiera Tabu a filmului si am inteles de la Cristina ca echipa filmului va fi prezenta in sala si ca va exista o sesiune de Q&A la sfarsit.

Pana diseara cand revin cu impresii dupa film, va las sa cititi interviul cu Ozana de mai jos. Sper sa va convinga sa mergeti sa-l vedeti si voi. Premiera la noi e pe 11 iunie.