Arata ca-ti pasa. Stinge lumina!

Pe 31 martie 2007, la ora 19.30, orasul Sydney si-a stins luminile. 2.2 milioane de oameni, 2.100 de resturante, companii, cluburi de fotbal si cladiri au stat in bezna, timp de o ora, intr-un protest unic impotriva incalzirii globale.

Ceea ce a reprezentat un eveniment simbolic, a atras atentia intregii lumi. Anul acesta, Earth Hour e o actiune la scara planetara. Pe 29 martie, la ora 8 seara, aproximativ 30 de milioane de oameni din lumea intreaga vor stinge luminile si televizoarele pentru a ajuta in cadrul luptei cu incalzirea globala, anunta un comunicat WWF (World Wildlife Fund). Videoclipul oficial al campaniei, aici.

24 de orase din lume s-au inscris pentru actiunea “Earth Hour” in 2008. Din pacate, cum era de asteptat, autoritatile romane nu s-au implicat in acest proiect. Incalzirea globala nu are de-a face cu ordinea de zi din Parlament, nu-i asa?

Daca cei care ne reprezinta nu s-au implicat, haideti sa o facem noi. Pe 29 martie, la ora 20:00, eu voi stinge toate luminile din casa. Voi? 🙂