Criticii de film si jurnalistii de la Cannes au putut urmari astazi “As I Lay Dying”, ecranizare a romanului omonim al scriitorului american William Faulkner.

Filmul, selectionat in categoria “Un Certain Regard”, are regia si scenariul semnate de James Franco (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor pentru “127 Hours”), care joaca si rolul principal.

Pelicula prezinta povestea familiei Bundren si drumul lor spre orasul Jefferson, unde mama lor muribunda isi doreste sa fie ingropata.

“As I Lay Dying” este cea de-a treia ecranizare a unui roman anul acesta in competitia de la Cannes, dupa “The Great Gatsby”, al lui F. Scott Fitzgerald si “Reality and Dream”, a etnopsihanalistului Georges Devreux.

S-a spus despre romanul lui Faulker ca este una dintre cele mai bune opere ale literaturii americane din secolul XX si ca realizarea lui a fost un adevarat tur de forta, deoarece a fost scris in doar 6 saptamani. Se pare ca si Franco, nominalizat pentru prima data la Festivalul de la Cannes, a incercat acelasi tur de forta in tripla sa ipostaza (regizor, scenarist, actor). Daca a reusit sau nu sa se ridice la nivelul capodoperei lui Faulker, ramane de vazut.

***

In doar cateva ore (19:00 ora Frantei, 20:00 ora noastra), puteti urmari in direct imagini de pe covorul rosu al peliculei “Blood Ties”,  pe sectiunea speciala a site-ului Orange, sau pe portalul Orange pe mobil.

Filmul ruleaza in afara competitiei si are o distributie de exceptie (Clive Owen, Marion Cotillard, Zoe Saldana, Mila Kunis) – pregatiti-va, asadar, pentru niste tinute foarte glam. 🙂