Inainte sa respirati precipitat si sa va intrebati daca mi-ati gresit cu ceva, relax, nu sunt fan Dexter! :))

Mi-am comandat bisturiu a doua zi dupa ce l-am descoperit pe Robert Ryan, care face cele mai faine tablouri decupate (sau paper-cuts, cum numesc americanii kirie, arta decuparii hartiei inventata de japonezi).

Mister Rob este absolut genial! Da, lucrarile lui sunt foarte corny, dar sunt incredibil de minutioase si iti dau starea aia de awwww de care ai nevoie intr-o dimineata mohorata de toamna.

Printre preferatele mele sunt:

Small Girl

Your Job

First Morning of Spring

I Opened My Heart

Our Story

Rob are si niste decupaje la limita imposibilului in ceea ce priveste detaliile, cum ar fi Every Night, Look Closer sau Starry Night. De asemenea, a realizat din paper cuts copertele Elle UK, Stylist si Vogue Wedding Japonia, precum si o rochie din hartie pentru Vogue US.

Dupa ce am gasit site-ul lui Rob, am cautat frenetic tutoriale de paper-cutting online si asa l-am descoperit pe acesta, realizat de Julie Marabelle de la Famille Summerbelle. Filmuletul prezinta condensat, in 3 minute, munca ei de 20 (!) de ore la o harta decupata foarte simpatica a New Yorkului.
Cei de la Famille Summberbelle au cele mai misto harti de orase realizate din decupaje pe care le-ati vazut vreodata! Trebuie sa-mi iau una cu New York, I just have to!
Bineinteles, atat Rob, cat si echipa Summerbelle lucreaza cu instrumente profesioniste, respectiv cutitele Xacto. Cum producatorii lor n-au bunavointa sa exporte si in afara SUA, nu mi-a ramas decat sa fac rost de un bisturiu, asa cum am anuntat si in titlu. Daca v-am convins sa va incercati mana cu paper-cut-ul, va pot da oricand numarul de telefon al dealer-ului meu de bisturie. :)))