Ai un corp pe care l-ai lucrat tot anul la sală, ai numeroase outfit-uri glam/fab/sumare și un cont de Instagram pe care nu ți-e frică să-l folosești. Și mai ai încă ceva: o mică problemă cu engleza. Fii pe pace, articolul ăsta te va ajuta să ieși învingătoare din lupta cu limba lui Kim Kardashian și nimeni nu va ști că you didn’t #wakeuplikethis.

***

Dădeam scroll zilele trecute pe social media, când văd o doamnă sau domnișoară foarte frumoasă, ce poza languros lângă o piscină. Hashtag-ul imaginii? ”Viață de sondaj”. Sigur, domnișoara ar fi vrut să spună, spre invidia muritoarelor de rând, ”viață de piscină”, dar în loc de aspiraționalul #poollife, a scris lumescul #polllife.

Pentru că este vară și tot mai multe tinere o să trăiască ”viața de sondaj”, am scris un mic îndreptar într-ale englezei de Instagram.

Când depășiți 20.000 de followers, îmi faceți și mie cinste cu un Cosmo. #pwp

Regula nr. 1: KISS

Nu, nu e chestia aia fake pe care o faci cu buzele în #selfie, ci un acronim pentru ”Keep it simple, stupid”. Sigur, poți să te ambiționezi la cuvinte mari și complicate, ca #happyness (se scrie ”happiness”, btw) sau #pinapple/#peanapple/#painapple (sau, în varianta lui corectă, ”pineapple”), dar de ce ai face-o?

În top 25 cele mai populare hashtag-uri de pe instagram sunt 11 cuvinte care au 5 litere sau mai puține. Și dacă nu-ți ajung #love, #tbt, #happy, #cute, #me, #girl, #art, #fun, #smile, #style sau #food să-ți transmiți mesajul, ce naiba ai pozat?! Centrala Nucleară de la Cernavodă?

Regula nr. 2: REPLACE

Dacă mica ta capodoperă vizuală nu poate fi exprimată prin cele 11 cuvinte de mai sus, alege cea mai simplă variantă lexicală a cuvântului dorit. Sigur, o idee ar fi să cauți cuvântul pe Google înainte, dar știu – îți bate soarele în ochi, se încălzește prosecco, #polllife.

Uite, un exemplu: peste 215.000 de oameni și-au etichetat pozele îndelung-muncite #breackfast. Șansele ca cineva care știe engleză să caute ”breackfast” pe Instagram sunt minime și atunci nu-i păcat de ora aia în care ai aranjat farfuria, te-ai cocoțat pe scaun, ai stat în echilibru, ți-ai supt abdomenul, ai deschis jaluzelele, ai închis jaluzelele, ai schimbat cana, ai schimbat cafeaua (care s-a răcit între timp), ai cumpărat un ziar pe care l-ai așezat, nonșalant, lângă micul-dejun etc. etc. etc.?

Ai putea evita tot acest efort inutil înlocuind #breackfast cu #food (vezi regula nr. 1), cu #yummy (și aici poți scăpa câți ”m” vrei tu), sau cu #foodporn (hai că ăsta știi cum se scrie).

Regula nr. 3: USE & ABUSE

Să zicem că ai o poză în care arăți bine, una la care ai muncit mult sau una la care ai muncit mult să arăți bine. Vrei s-o postezi, dar nu știi ce hashtag să-i pui? Variantele de mai jos spun totul fără să spună nimic și se potrivesc în orice situație. Folosește-le cu încredere, n-ai cum să greșești:

#mylife (sigur, poate hainele pe care le porți trebuie returnate la finalul zilei și n-ai cheile de la casa în care pozezi, dar n-ai scris #myclothes sau #myhouse, nu?)
#nofilter (folosește-l fără emoții, nu e totuna cu #nomakeup sau #nophotoshop)
#lifestyle (dacă ai o viață și ai un stil, oricare ar fi el, ai un stil de viață)
#instagood (teoretic, ar trebui folosit la o poză bună, de care ești foarte mândră; practic, unii sunt mândri de absolut toate pozele lor)

Cu asta s-a încheiat cursul nostru de engleză pentru Instagram de azi (doar v-am zis că e fulger). Despre much/many/little/few, at/in/on, her/she, any/some, going to/will, good/well, for/since și celelalte chestiuni gramaticale plictisitoare n-o să vorbim niciodată pentru că merit și eu puțină distracție în viață. #lol #funny #sorrynotsorry