Cel mai frumos site din lume este, fără îndoială, Emotional Baggage Check.

Dacă vă simțiți apăsați de o problemă pe care nu aveți cui să o povestiți, dacă vă simțiți singuri, inutili sau cu inima frântă, dați Check In și lăsați-vă ”bagajul emoțional” în grija altcuiva. Apoi așteptați. Un străin o să vă trimită un mesaj (însoțit sau nu de o melodie) care vă va arăta că, în fond, lumea asta nu e atât de egoistă și rece pe cât vor alții să credem.

Dacă vă simțiți fericiți, echilibrați și vreți să ajutați, apăsați Carry It și ridicați ”bagajul” altcuiva. Am încercat asta după ce m-am codit o bucată. Așa am ajuns să trimit mesaje de încurajare (și melodii, că deh, nu mă pot abține) unei fete care plecase la facultate la mii de kilometri distanță de casă și a trebuit să se despartă de iubitul ei, unui bărbat care spunea că se simțea invizibil la birou, și (cel mai probabil) unei adolescente îndrăgostite în secret de cel mai bun prieten, căruia nu îndrăznea să-i spună ce simte.

Unui singur bagaj emoțional nu am reușit să-i fac față pentru că, efectiv, nu știam ce cuvinte ar fi putut liniști durerea persoanei respective, dar sper că cineva să fi fost mai puternic și mai priceput decât mine.

Încercați-l și voi. Sentimentul că poți schimba (cu doar câteva cuvinte și un click) starea de spirit a unui om care se află, poate, în celălalt capăt al Planetei și nu-ți va putea mulțumi niciodată, creează dependență.  🙂