De sâmbăta asta am o nouă tradiție: am înlocuit brunch-urile cu fetele (pentru că, nu-i așa, bârfele și discuțiile despre relații merg oricum mai bine pe întuneric, cu un cocktail în față) cu brunch-uri cu scriitori.

Azi l-am avut invitat în sufragerie pe Ray Bradbury (Fahrenheit 451, Something Wicked This Way Comes) și, printre hohote de râs (Ray are un discurs delicios), am rămas cu o listă serioasă de recomandări de lectură și cu câteva sugestii care sunt convinsă că o să mă ajute să îmi perfecționez scriitura.

Chiar dacă nu vă câștigați banii îmbinând cuvintele pe hârtie/tastatură, dacă sunteți pasionați de lectură, speech-ul pe care Bradbury l-a ținut în 2001 o să vă dea câteva idei excelente de cărți de pus pe noptieră sau de luat în vacanță. Totul condimentat cu numeroase anecdote dintr-o viață de autodidact strălucit.

Get rid of those friends of yours who make fun of you and don’t believe in you. And when you leave here tonight, make a phone call and fire them. Anyone who doesn’t believe in you or your future, to hell with them! I’ve had my fill of that. I had people I thought were my friends, but secretly they thought I was a nerd, you know, because I wanted to be a writer. I sold newspapers on the street corner from the time I was 19 till I was 21. I made 10 dollars a week – this is back in 1939-1941. People came by my corner and said:

– What are you doing here?
I said:
– Becoming a writer!
They said:
– You don’t look like one!
I said:
– Yeah, but I feel like one!

Așa că pregătiți o limonadă și o farfurie cu bruschete sau un bol cu fructe și bucurați-vă de o oră în compania unui om fantastic.