Il cheama Alex Day. E britanic. E foarte simpatic. E uber amuzant. And he’s my new guilty pleasure. 😀
Daca n-ati auzit pana acum de Twilight, inseamna ca aveti o viata si ar fi bine sa intrerupeti aici lectura si sa va intoarceti la ea. :)) Daca ati auzit de Twilight dar nu prea stiti despre ce este vorba, cititi cu incredere mai departe, vin lamuriri.

Twilight, bestsellerul scris de Stephenie Meyer (devenit, bineinteles, in dulcele stil hollywoodian, blockbuster) are in centru povestea de dragoste dintre o fata si un vampir. Pana aici toate bune.

Personajul feminin, Bella Swan, e prototipul oricarei adolescente la pubertate (deprimata fara motiv, zapacita si neindemanatica, nesigura pe ea, emotiva etc.) iar el e cel mai plictisitor om (ma rog, vampir) din lume. Pentru ca nu doarme, nu mananca, nu bea si e incredibil de bogat (de unde deducem ca nici nu lucreaza or ever will) Edward Cullen (vampirul, that is) nu face altceva decat sa o adore toata ziua pe fatuca noastre, in toata splendoarea eternitatii lui.

Cea mai buna explicatie a succesului romanului am gasit-o pe The Oatmeal si se numeste How Twilight Works. E o analiza geniala la care am ras in hohote. Daca n-ati citit inca Twilight, va explica perfect mecanismul cartii. Daca ati citit romanul, va poate da o noua perspectiva asupra lui. In plus, are si caricaturi explicative. What could you possibly want more? 🙂
Si acum am ajuns la Alex. 🙂 Nu mai tin minte cum l-am descoperit pe YouTube, dar a fost dragoste la prima vedere si auditie. Alex citeste capitole din Twilight, pe care le imbogateste cu propriile lui comentarii amuzante si ironice. Si, vorba unui comentator, “He makes Twilight alright”. :))
Din pacate pana acum a citit doar primele 9 capitole ale cartii si nu pare sa se grabeasca sa le citeasca si pe celelalte any time soon. 🙂
Enjoy! 🙂