Mi-am propus să vă prezint o serie de conturi personale (dar și pagini) de Facebook și de Instagram pe care le urmăresc cu plăcere și care sper să vă informeze și să vă inspire.

Astăzi încep cu 6 conturi personale de Facebook ale unor oameni inteligenți, faini, implicați și, cel mai important, foarte bine informați în legătură cu domeniile care îi pasionează.

Andreea Vasile

Cine este? Andreea a fost redactor la revista Tabu și editor la Digi 24. În prezent are blogul andreeavasile.ro, este jurnalist freelance și scrie pentru Red Bull România și diverse reviste.
De ce s-o urmărești: De la Andreea poți afla tot ce mișcă în materie de cultură urbană în București (și în țară), despre sporturi extreme și cei care le practică, dar și despre cărți inspiraționale, scene duioase sau haioase din RATB și despre oameni obișnuiți cu povești excepționale.

Cristina Bazavan

Cine este? Cristina a fost om de radio și redactor-șef al revistei Tabu. În prezent scrie pe blogul bazavan.ro și este specialistă în comunicare.
De ce s-o urmărești: Dacă te pasionează cultura, de la ea poți afla despre spectacole de teatru sau de dans înainte să se deschidă casele de bilete, despre cărți înainte să se usuce cerneala pe ele și despre filme înainte să ruleze în cinematografe. Cristina realizează și articole sau interviuri cu personalități culturale, sportive sau media.

Diana Cosmin

Cine este? Diana a fost redactor-șef al revistei Forbes Life și are blogul finesociety.ro.
De ce s-o urmărești: Diana e pasionată de lux (în accepțiunea calitativă, nu frivolă a termenului), sub toate aspectele lui: fashion, design, beauty, lifestyle, dar și de oameni care trăiesc frumos. De la ea poți afla ultimele noutăți din modă, ce hoteluri/restaurante high-end sunt cool, dar și ce cărți sau personalități te pot inspira.

Liana Popa

Cine este? Liana are blogul avețișiperoz.ro și este jumătatea atelierul de creație Elanul Galben.
De ce s-o urmărești: Liana te învață ce înseamnă calitatea și cumpătarea în modă și cum poți obține look-uri wow fără să te desparți de rinichiul preferat. De multe ori recomandă second hand-uri sau magazine nepretențioase, dar și locuri din care poți cumpăra piese de designer la prețuri mici sau, cum spune ea, #BelșugLaPrețRedus.

Cătălin Teniță

Cine este? Cătălin este antreprenor, fondator al companiilor Zelist și TreeWorks și activist civic.
De ce să-l urmărești: Dacă nu-ți plac multe lucruri la politica românească sau la administrația locală, Cătălin, prin exemplul personal, îți arată cum te poți implica și cum poți, concret, să schimbi lucrurile. Pentru că e un geek, prezintă mereu noțiuni politice/economice complicate sub formă de cifre simple.

Marius Comper

Cine este? Marius este jurnalist și editor al site-ului britanic NewsNow.
De ce să-l urmărești: Imaginează-ți un agregator smart al celor mai importante știri din politica internațională, dar și din știință și tehnică. Ei bine, acela e wall-ul de Facebook al lui Marius. Dacă nu ai timp să citești articolele postate, e suficient să citești recenzia lor în status.