Da, am scăpat de acnee în doar 3 pași simpli. După 7 ani de chinuri și peste 1.000 de pași complicați, care n-au funcționat.

V-am povestit ieri despre cei 7 ani în care m-am luptat cu acneea și în care am băut/mâncat/aplicat/prizat orice mi s-a promis că m-ar scăpa de flagel.

Știind de problemele mele, prietena mea, Andreea, mi-a povestit prin primăvara lui 2015 despre esteticiana ei, Elena Miron. Andreea mergea la ea la pensat, dar mi-a zis că a văzut pe site-ul ei câteva filmulețe de tip ”before & after” cu fete care suferiseră de acnee și pe care Elena le-a vindecat. I-am mulțumit pentru recomandare, dar vremea în care credeam în tratamente-miracol apusese de mult.

În septembrie 2015, însă, am atins un punct critic. Fața mea ajunsese atât de afectată încât, cu toate că foloseam un fond de ten special (și extrem de scump) de la MAC, tenul meu arăta ca un câmp de cartofi proaspăt arat. Acum că am un ten curat și luminos, îmi permit să glumesc pe această temă, dar pe atunci eram absolut disperată. Mă feream să apar în poze, mă feream să fac prea mult contact vizual cu interlocutorii, mi-era greu și să mă privesc în oglindă.

În disperare de cauză, am căutat site-ul recomandat de Andreea și am rămas, efectiv, cu gura căscată când am văzut filmulețele. Tenuri care arătau ca al meu (multe și mai rău), deveniseră, după aproximativ un an, curate, luminoase, vindecate de orice urmă de acnee (sigur, mai existau pete în unele cazuri, dar abia așteptam momentul în care petele ar fi fost cea mai mare problemă a mea).

Mai jos, unul dintre video-urile înainte și după de pe site-ul respectiv, ca să înțelegeți de ce m-a convins acum 2 ani.

A doua zi, mi-am făcut programare la esteticiana recomandată de prietena mea cu luni în urmă. Retrospectiv, a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în viața mea.

Prima vizită la Elena a fost o reconstituire live a unui episod din ”Game of Thrones”: cu sânge, scrâșniri din dinți și personaje desfigurate. Nici eu, nici ea n-o să uităm prea curând acea întâlnire. Pentru că nu știam ce presupunea un tratament antiacneic, îmi făcusem programarea luni dimineața, înainte de a merge la birou. La finalul sesiunii nu mai aveam niciun coș pe față, dar în locul fiecăruia era acum un mic crater din care șiroia sânge.

Elena a făcut tot posibilul să îmi potolească pielea folosind electrodermul (un aparat cosmetic cu efect antiseptic și astringent), aplicând o mască calmantă și apoi o cremă. Știți cum sunt figuranții din filme, care ”storc” orice moment de glorie pe ecran? Ei bine, fix așa se comporta și pielea mea: hotărâtă să-și joace rolul de figurantă într-un film horror până la final.

După ce mi s-a părut că s-a liniștit puțin, am profitat și m-am dat cu fond de ten. Ce credeți că a făcut? A început să sângereze iar, la început discret, apoi tot mai dramatic. Nu știu dacă ați văzut vreodată pe cineva machiat impecabil sângerând – a fost o imagine de pus în ramă. Am tapotat-o disperată, am reaplicat fondul de ten, am tapotat-o din nou, dar într-un final am fost nevoită să plec spre birou. După privirile îngrijorate ale bieților călători din metrou, mi-am dat seama că ”diva” se dădea iar în spectacol. Mi-am continuat tot drumul spre birou într-o postură care l-ar fi făcut pe Quasimodo verde de invidie, iar la ședințele următoare am preferat să scutesc bieții călători de imagini nerecomandate minorilor și am luat un uber spre casă.

Am învățat două lecții la acea primă vizită la Elena: tratamentele se programează dimineața doar dacă am restul zilei libere, altfel seara. Și extracțiile dor ca naiba (mi-a fost scos o dată un nerv de la o măsea pe viu, am termen de comparație). Doar că ceva din meticulozitatea Elenei, din răbdarea și profesionalismul ei m-a făcut să cred că durerea de moment va merita rezultatul final. Nu m-am înșelat.

Elena mi-a explicat de la început că vindecarea acneei este un proces de durată și că abia după un an tenul începe să-și revină. Sigur, eu aș fi preferat să își revină, miraculos, peste noapte, dar care era alternativa? Să o iau de la început cu dietele/cremele/ceaiurile de trei frați pătați/controalele la medici fără rezultat? În plus, Elena este cea mai entuziastă și neobosită majoretă pe care tenul tău o va avea vreodată: te încurajează la fiecare ședință și te face să te bucuri pentru fiecare pas din procesul de vindecare. De fiecare dată când observa un mic progres se bucura atât de mult, de ziceai că era vorba de tenul ei care își revenea, nu al meu.

Am continuat să merg la ea cu religiozitate și, pe măsură ce au trecut săptămânile, observam și eu micile îmbunătățiri care o încântau pe Elena. Numărul coșurilor a început să scadă treptat, la fel ca dimensiunea lor, deveniseră nedureroase, iar pielea a redevenit fină și catifelată. Până și semnele unor coșuri vechi s-au estompat și au dispărut.

Sigur, pe lângă disponibilitatea de a suferi precum proverbiala babă la frumusețe, tratamentul necesită și un efort financiar (găsiți aici o listă cu serviciile oferite de Elena și prețurile lor). Dacă aveți o formă mai agresivă de acnee, ședințele vor fi programate la 2 săptămâni distanță în primele 2-3 luni, iar apoi o dată la 3 săptămâni și, spre final, o dată pe lună.

De asemenea, e vital să dublați tratamentul de la salon cu un tratament acasă. E vorba despre un kit din gama spaniolă Skeyndor, care conține o spumă demachiantă, o cremă normalizantă, o cremă cicatrizantă și un gel anti-impurități (îl găsiți la salon). O trusă vă ajunge pentru câteva luni, chiar și jumătate de an.

Eu am făcut un calcul sumar la prima ședință: cât dădeam pe fondul de ten de la MAC (o avere), cât dădeam pe cremele speciale, care nu mai aveau efect (o avere), cât dădeam pe diversele uleiuri bio (o avere), cât cheltuisem pe consulturi medicale (o avere) și pe alte încercări sortite eșecului (ați ghicit, o avere) vs. cât costa tratamentul la Elena. Balanța atârna, clar, în favoarea ei. Puteam continua să cumpăr fonduri de ten exorbitante și să fiu complexată din cauza acneei sau puteam să investesc banii ăia într-un tratament care dădea rezultate (din dovezi video, nu din auzite). Am ales a doua variantă.

Dacă aș putea da timpul înapoi, aș schimba un singur lucru: aș merge la Elena mai devreme și aș ”salva” lunile sau chiar anii în care nu m-am simțit bine în pielea mea și nu mi-am trăit viața liberă.

Țin minte și acum prima după-amiază în care am mers pe stradă nemachiată, după câteva luni de tratament. Era o sâmbătă călduță de primăvară și, după mulți ani, simțeam razele soarelui direct pe piele, nu pe stratul de fond de ten. Mergeam cu privirea sus, uitându-mă în ochii oamenilor. Sigur, oamenii se uitau în ecranele mobilelor sau în altă parte, nu la mine, dar nu despre asta era vorba. Ideea e că eu nu mă mai ascundeam rușinată. Eram liberă.

Elena e pe lista scurtă a persoanelor care mi-au transformat, radical, viața. Faptul că nu e doar o esteticiană excepțională, ci și o femeie rafinată, tonică și caldă, la care acum merg în vizită ca la o prietenă, e doar un bonus.

Iată, la final, cei trei pași pe care trebuie să îi urmați pentru a vă vindecat de acnee (dacă nu i-ați intuit deja):

📞 Faceți-vă o primă programare la Elena
📅 Mergeți la ea regulat
🏡 Folosiți produsele cosmetice pe care vi le recomandă acasă (și nu vă atingeți de piele în rest).

Indiferent cât de pretențios ar suna, mie Elena Miron mi-a schimbat viața. Sper să v-o schimbe și vouă.