Nu știu multe trucuri de frumusețe, dar cele pe care le știu sunt extrem de simple, rapid de aplicat și, de multe ori, salvatoare de situații.

Am citit zilele trecute la Diana un articol cu sfaturi de beauty și am realizat încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu voi fi niciodată genul de femeie care își pune mască de argilă sau părul pe bigudiuri (deși aș vrea să arăt ca una care o face).

Trecând în revistă puținele (dar foarte eficientele) trucuri de frumusețe din arsenalul meu, mi-am adus aminte de pățania de mai jos.

Am ieșit la un moment dat la cafea cu o prietenă care pășea foarte încet și afectat, de parcă era o pisică uriașă și leneșă ce mergea pe o sârmă. Cum fata e foarte trendy, mi-am zis că ăsta e noul stil de mers (nu mă judecați, dacă există un ”stil” în care îți ții buzele în poze, de ce n-ar exista unul de mers?!), așa că am început să merg și eu la fel. În curând mergeam amândouă ca doi dromaderi pastilați. După câțiva metri, prietena se întoarce și se uită la mine:

– Auzi, tu faci mișto de mine?
– Nu! De ce?!
– De ce mergi așa?
– Nu știu, părea cool la tine și am zis să încerc și eu.
– Doamne, Ina! Eu am bătături de la pantofii noi!

După ce am râs una de alta (dar mai mult ea de mine), i-am împărtășit secretul datorită căruia nicio pereche de pantofi sau de sandale noi nu m-a mai ”ros” de câțiva ani.

Mai jos vi-l spun și vouă, alături de alte câteva trucuri de frumusețe pe care le-am învățat/furat de-a lungul anilor și care sper să vă ajute. Iar dacă aveți, la schimb, alte sfaturi de frumusețe la fel de simple și utile, le aștept în comentarii. 🙂

💄Cum eviți să faci bătături de la pantofi noi

Bătăturile apar din cauza frecării pantofului nou de piciorul transpirat. Le poți evita cu grație dacă aplici puțin deodorant solid pe partea din spate a piciorului și pe laterale.

💄Ce să folosești în loc de acetonă

Dacă te trezești vreodată cu oja ciobită și n-ai acetonă în casă, poți folosi un deodorant spray pentru a îndepărta oja. Trebuie să ștergi unghia imediat cu o dischetă demachiantă, pentru că spray-ul se usucă repede. Mai poți folosi parfum (bine, poate nu chiar Coco Mademoiselle) sau poți da un strat de lac incolor deasupra și apoi șterge cu o dischetă totul. Sigur, nu merge din prima, așa că va trebui să mai insiști puțin.

💄Cum să nu rămâi niciodată cu ruj pe dinți

După ce te rujezi, secretul este să introduci arătătorul în gură până la bază și să-l sugi ca și cum ar fi o acadea. Tot rujul în exces din interiorul buzelor va rămâne la baza degetului. Vă avertizez, totuși, să nu încercați asta într-o toaletă a unui restaurant pentru că poate da impresia greșită. Nu că aș fi pățit-o eu.

💄Cu ce să înlocuiești apa tonică

Un dermatolog mi-a spus o dată că apa tonică e doar o găselniță de marketing și că aceleași efecte le poți obține cu ceai verde/alb. Eu continui să cumpăr apă tonică (pentru că sunt o victimă a consumerismului), dar dacă se întâmplă să rămân fără, îmi fac un ceai verde, aștept să se răcească și apoi înmoi o dischetă în el și îl folosesc pe post de apă tonică. Și ceaiul verde și cel alb curăță resturile de demachiant, sunt antiinflamatorii, hidratează pielea și o luminează.

💄Ce să faci dacă ai ochii obosiți

Dacă știi că urmează să dormi puțin și vrei să arăți bine a doua zi, fă o cană cu ceai de mușețel, las-o să se răcească, apoi toarn-o într-o tăviță de gheață și pune-o la congelator. A doua zi ia un cub, învelește-l într-un prosop subțire sau într-un șervețel și ține-l pe zona umflată de sub ochi. Funcționează și cu două linguri lăsate la congelator 10 minute (și ținute apoi cu partea bombată sub ochi), dar mușețelul hidratează și catifelează pielea.

💄Ce să faci pentru o piele mai fină

Dacă ești ca 99% dintre femei, probabil n-ai timp de mers la spa o dată pe săptămână. Cu toate astea, poți îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii și poți diminua aspectul de celulită cu un scrub simplu, din 2 ingrediente. Amesteci jumătate de cană de zahăr cu jumătate de cană de ulei (de măsline sau de cocos) și, dacă te simți nebunatică, poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale aromate (portocală, mentă, you know the drill). Pui amestecul într-un borcan și folosești cam o lingură din el înainte de duș pentru o piele ca de mătase. Un borcan rezistă vreo 2 luni, fără probleme. Știu că mai există și varianta cu zaț de cafea, dar asta mi se pare mult mai ușor de folosit. Cine are timp de curățat cada după zațul de cafea?! Eficiență, oameni buni, eficiență.

💄Cum să obții zâmbetul perfect

Asta am învățat-o de la o actriță: dacă vrei să zâmbești larg, dar să nu ți se vadă gingiile în poze, ține-ți vârful limbii în spatele dinților de sus când zâmbești. Works like magic! Nu-i așa că tocmai ați încercat și voi? 😀

💄Cum să nu-ți faci singură riduri în jurul ochilor

Pielea de sub ochi e sensibilă și are o altă structură decât cea de pe restul feței. Așa că atunci când întinzi/tapotezi crema de ochi sau anti-cearcănul cu prea multă putere, riști să creezi riduri timpurii (de parcă n-ai avea destule probleme cu alea normale). Secretul este să folosești inelarul, pentru că celelalte degete sunt prea puternice și aplică o presiune prea mare.

💄Cum să ai pori mici și păr strălucitor

Răspunsul e…apa rece. Pharell, care arată la 44 de ani ca la 24, a spus într-un interviu că Naomi Campbell l-a învățat să se spele pe față cu apă rece ca gheața, pentru că închide porii. De atunci mă spăl și eu cu apă rece, fie vară, fie iarnă. Și, la fel, ultima clătire a părului o fac cu apă rece, pentru că știu că-i dă strălucire. Sigur, dacă aveți timp, vă puteți clăti cu binecunoscutul oțet de mere.

💄Cum să nu ți se mai rupă eyeliner-ul

Un make-up artist m-a învățat o dată că dacă mi se tot rupe vârful eyeliner-ului, e suficient să-l pun în congelator cu 15 minute înainte să mă machiez. Funcționează ca uns apoi.

💄Cum să nu ți se mai usuce rimelul

Nu mișca niciodată peria rimelului în sus și în jos (ca pe o pompiță) în tub. Când faci asta, intră aer în rimel și îl usucă înainte de vreme.

💄Cum să te usuci corect pe păr

Cine ar fi crezut că poate exista o modalitate greșită de a te usca pe păr?! Ei bine, dacă nu știai, nu e ok să-l freci cu prosopul pentru că părul ud e foarte sensibil și se poate rupe ușor (ca să nu mai spun nimic de electrizare). Ideal e ca după ce ieși din duș să storci ușor părul și să-ți pui un prosop care să absoarbă umezeala. Și la prosop e cu schepsis: dacă îl prinzi în turban tragi de păr de la rădăcină și, din nou, riscă să se rupă. Cel mai bine e să prinzi prosopul la spate, jos, ca un batic.