Noul meu proiect creativ, Not Your Momma’s Pearls, își propune să ia clasicele perle și să le dea un suflu contemporan. Uită de perlele impersonale, purtate cu rochii de seară; piesele Not Your Momma’s Pearls se potrivesc cu orice, de la tricoul tău preferat, la rochii, bluze și costume de baie.

***

Am început să iubesc perlele de când le-am văzut la mama, acum peste 20 de ani.

Port perle cu absolut orice, de la rochii, la tricouri și la pijamale. Le port în casă, când scot câinele, când merg la magazin, când plec în vacanță. Mă fac să mă simt mai bine, mai frumoasă și mai puternică, chiar și într-o zi proastă.

Colier ”I Gotta Feeling”

Țin minte că într-un an, de Crăciun, i-am spus mamei că vreau 2 coliere de perle: unul scurt, la baza gâtului, și unul foarte lung. Am primit exact ce mi-am dorit. Abia mult mai târziu am aflat că mama nu găsise nicăieri colierul foarte lung pe care mi-l doream, așa că a fost nevoită să cumpere 2 coliere mici și să roage bijutierul să le combine într-unul mai lung.

Spre diferență de adolescența mea, acum există pe piață perle de toate lungimile și dimensiunile. Dar majoritatea rămân într-o zonă ”sigură”, de bijuterii frumoase, dar clasice, lipsite de personalitate.

Colier ”The Girl From Ipanema”

Not Your Momma’s Pearls s-a născut din dorința de a face bijuterii cu perle naturale care să fie exact ca tine: poate fancy, poate cool, poate ireverențioase, poate sarcastice, poate moody, poate introverite, poate casual, poate outspoken. Deocamdată am creat doar coliere, dar urmează și brățări de mână și de picior și poate, când mai prind curaj, și cercei. 😀

Colier ”Smells Like Teen Spirit”

Pe lângă perlele naturale, de cultură, bijuteriile Not Your Momma’s Pearls mai au și pietre semiprețioase (malachit, turcoaz, lapis lazuli etc.) sau prețioase (smarald), dar și sidef, mărgele din lavă, mărgele din sticlă de Murano, coral, mărgele africane etc.

IMPORTANT: pentru că lucrez cu perle și cristale naturale, vor exista mici diferențe între produsele din imagini și cele finale, datorită unicității fiecărei pietre.

Colier ”Young & Beautiful”

Am ales inoxul pentru încuietori (și pentru unele accesorii) din două motive: pentru că, la fel ca argintul sau aurul, nu ruginește (spre diferență de argint, trebuie curățat mult mai rar, doar cu o cârpă moale – et voila, strălucește din nou) și pentru că e mai ieftin. Și asta e important pentru mine: ca aceste bijuterii să fie affordable. Pot face, însă, bijuterii cu accesorii din argint sau argint placat cu aur, la cerere, dacă vă doriți.

Colier ”Shape Of You”

Ăsta e un aspect pe care aș vrea să-l subliniez: piesele Not Your Momma’s Pearls nu au doar personalitate, ci sunt și personalizabile. Așa că dacă vă place un colier care are un mesaj, dar îl vreți fără, sau invers sau dacă vă imaginați un anumit colier, cu o anumită combinație de perle și/sau pietre, îmi scrieți și rezolvăm. 🙂

Colier ”Both Sides Now”

Cât despre îngrijirea bijuteriilor Not Your Momma’s Pearls, pentru a le păstra în starea lor originală, vă recomand să nu le folosiți când faceți duș sau baie (fie în cadă, piscină sau mare) și să le scoateți atunci când faceți sport. De asemenea, evitați să folosiți parfum sau cremă de corp direct pe bijuterii.

Colier ”Miss Atomic Bomb”.

Mi-am imaginat pagina de Instagram dedicată bijuteriilor Not Your Momma’s Pearls drept un proiect vizual-narativ. Sper să vă placă poveștile pe care le-am creat în jurul fiecărui colier și să vă faceți propriile voastre povești.

Găsiți toate detaliile despre bijuterii și prețurile lor pe pagina de Instagram. Vom avea și un site, dar deocamdată aștept comenzile voastre la not.your.mommas.pearls [at] gmail [punct] com.

Pentru că realizez fiecare colier manual și la comandă, vă rog să-mi acordați un răgaz de 3-4 zile până îl termin și alte 2 până ajunge la voi, prin curier.

Colier ”What’s My Name”

Lucrez la acest proiect de un an. Tot ce vedeți, de la logo, la concept, la colierele propriu-zise e 100% munca mea. E o mare bucurie s-o pot împărtăși, în sfârșit, și cu voi. Vă mulțumesc, ca de obicei, pentru încredere, susținere și căldură. ❤️

Colier ”Heart Of Glass”

La final, mii de mulțumiri modelelor mele fabuloase, Raluca și Yvonna, și celui mai creativ DOP, Bianca. De asemenea, mulțumiri prietenei mele, Alexandra, for always kicking my butt to never give up.