Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară susținută de Școala de Bani. În fiecare săptămână, cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un account manager din Cluj Napoca cu un simț fantastic al umorului, care recunoaște că mai are de învățat în ceea ce privește organizarea finanțelor.

***

Job: Account Manager
Domeniu: Online Marketing
Vârstă: 35 de ani
Locație: Cluj-Napoca
Venituri lunare: 1500 lei

Despre mine

Am citit cu sinceră admiraţie jurnalele de până acum, scrise de zeiţe ale finanţelor care au totul figured out şi bugetează, fac cumpărături smart, economisesc and so on, şi m-am gândit că ar fi binevenită o schimbare în peisaj. 😀 Inteligenţa mea financiară este egală cu autocontrolul unui labrador într-un magazin de cârnaţi. Nu reuşesc să fac niciun fel de economii şi nu am reuşit niciodată.

Nu am beneficiat de educaţie financiară în familie şi nu am fost nevoită să ma educ singură fiindcă am avut întotdeauna o plasă de siguranţă în jurul meu: familia, înainte să mă căsătoresc, şi soţul meu, după căsătorie. Nu sunt high-maintenance şi nici vreo ambiţioasă, aşadar îmi e bine atâta vreme cât nevoile primare (şi ceva în plus) îmi sunt acoperite.

În prezent nu suntem falimentari pe plan personal deoarece B., soţul meu, este cel care se ocupă de bugetul familiei. Avem propria noastră firmă, deci veniturile sunt comune. B. se ocupă de tot ce înseamnă plăţi: chirie, utilităţi, mâncare ş.a.m.d.

Venitul nostru lunar variază, iar eu – here it goes…nu ştiu care este şi nici nu vreau să ştiu. Suntem mai pe sistemul familia tradiţională, așa, și, cu toate că muncim amândoi, rolul în firmă al lui B. este mai important, ceea ce îl face the main provider, iar eu am the mental load al grijilor casei.

Am un buget personal lunar de 1500 de lei pe care îi cheltuiesc pe ce vreau eu (cărţi, cosmetice, haine, sport, ieşiri în oraş cu fetele, cadouri pentru familie şi prieteni). Săptămâna asta nu e spectacol fiindcă nu mi-au intrat încă banii. 😀 De luna trecută nu mai am nimic fiindcă de regulă îi cheltuiesc în primele zece zile or so. Mda, pe modelul now I have them and poof! now I don’t.

Cheltuieli lunare:

Chirie: 430 euro/ lună
Telefon: pe firmă
Internet + cablu TV: 90 lei
Electricitate: 60 lei/ lună (media anuală)
Apă: 40 lei/ lună (media anuală)
Gaz: 250 lei/ lună (media anuală)
Taxă de salubritate: inclusă în preţul chiriei

JOI

06:00 – Sună alarma, decid să o ignor (am un program flexibil, lucru pentru care sunt foarte recunoscătoare). Azi-noapte ne-am întors dintr-o vacanţă de o săptămână însă nu sunt tocmai odihnită fiindca am mers în medie 18 km/ zi.

06:30 – Mă extrag din pat, merg la baie, mă spăl pe dinţi cu Sensodyne (chiar funcţionează 😀 ) şi cobor în living. Îmi pregătesc cafeaua-pe-care-nu-ar-trebui-să-o-beau-pe-stomacul-gol şi scriu cele trei Morning Pages. Apoi fac 30 de minute de ceva chestii pe salteaua de yoga, care sunt frânturi de exerciţii de yoga, pilates şi ce îmi mai aduc aminte că făceam la ora de sport când eram mică.

07:30 – Îl trezesc pe B., soţul meu, şi pregătesc micul dejun. Nu am fi avut nimic în frigider dacă mama nu ne-ar fi făcut ieri câteva cumpărături. Eu îmi pregătesc două gălbenuşuri de ou scrambled în ulei de cocos cu şuncă & chili şi 1 kiwi la desert, iar pentru B. pregătesc un sandwich cald cu şuncă, caşcaval şi baby spanac.

08:30 – Spăl vasele şi pregătesc pachetul cu mâncare pentru prânz, pun nişte rufe la spălat şi ne pregătim pentru birou.

09:30 – Ajungem la birou şi mă trezesc sub o avalanşă de email-uri. Din fericire nu am niciun foc de stins, cu toate că am lipsit o săptămână, am o echipă minunată care şi-a făcut treaba impecabil. Mă întreb dacă nu cumva sunt în plus. 😀

12:00 – Pauza de masă. Avem o plita electrică în bucătăria de la birou şi aici încălzesc mâncarea. De data asta chiar “gătesc”, adică fierb paste. 😀 De orez pentru mine (sunt gluten-free de 5 ani), cu pesto, pancetta pe care am prăjit-o în dimineaţa asta şi parmezan, şi paste carbonara pentru B. Sosul pesto l-am cumpărat în vacanţă şi am regretat imediat pentru că a avut un preț bombastic, însă e cel mai fragrant şi gustos pe care l-am mâncat vreodată.

Profit de pauza de masă ca să sun la clinica unde mi-am făcut testul Papanicolau anual şi aflu că rezultatul este foarte bun. Sunt uşurată pentru că am avut suficiente probleme ginecologice până acum.

13:00 – 17:00 – Back to work, mă străduiesc să nu las balaurul cu două capete, Procrastinare şi Multitasking, să mă înghită. Uneori îmi iese. La un moment dat mănânc o pralină cu ganache de ciocolată fiindcă mă simt cam down şi am nevoie de ceva care sa imi ridice moralul.

17:00 – Mi s-au terminat bateriile asa ca imi inchei ziua de lucru. Vreau să recreez o prăjitură cu lămâie pe care a mâncat-o B. în vacanţă şi i-a plăcut foarte mult aşa că merg până în Carrefour şi cumpăr zahăr, (bio, fiindca doar aşa am găsit the right kind of sugar for sponge cakes), lapte bătut şi nişte mini tartine din orez cu ierburi de la Scotti, my favourite gluten-free junk snack, pentru că, să vezi noroc, îmi mai trebuiau câţiva lei ca să fac de-un bon 😀 (16.69 lei).

17:30 – B. încă mai lucrează aşa că ma întorc şi eu la birou. Fac un excel cu analizele medicale pe care trebuie să le facem pentru FIV şi am mixed feelings. Am foarte mare încredere în echipa medicală de la clinica la care am ales să mergem, însă mai puţină în corpul meu. E ultimul pas dintr-o cursă lungă şi dificilă pentru noi şi sper să ne reuşească.

18:00 – Plecăm de la birou, oprim în piaţă şi cumpărăm 2 kilograme de cartofi (7 lei).

19:00 – Ajungem acasă şi îmi dau seama că nu am smântână dulce pentru cartofii franţuzeşti pe care vreau să îi pregătesc pentru prânzul de mâine. Fug la Mega după smântână, iau şi o chiflă pentru B. (4.93 lei)

19:00 – Dinner time: salată de baby spanac (cam bătrâior), macrou afumat, portocale şi măsline. E yum. Îmi petrec o parte din seară în bucătărie, meal prepping: fierb ouă şi cartofi, sotez nişte spanac care n-a mai avut loc în salată, fierb păstăi de fasole şi cântăresc ingredientele uscate pentru prăjitură. Ar trebui să termin gătitul azi dar înca sunt kind of down şi obosită aşa că mă cuibăresc lângă B. pe canapea pentru primul episod din Ozark.

22:00 – Sar peste beauty routine de seară (meh), mă spal pe dinţi şi la somn.

Total zi: 28.62 lei

VINERI

05:30 – Mă trezesc înainte să sune alarma, mă spăl pe dinţi, cobor în living, cafea & Morning Pages.

06:00 – Fac din nou nişte exerciţii fără noimă până să mă lovească inspiraţia şi să caut pe YouTube o sesiune de Morning Yoga with Adriene.

06:30 – Meal prepping: pregătesc cartofii franţuzeşti şi îi bag la cuptor. Iau micul dejun: o felie de pâine fără gluten cu spread pentru bruschette (o zacuscă mai fandosită), un gălbenuş de ou fiert şi şuncă. Îmi dau seama că nu mai am praf de copt pentru prăjitură (story of my life, mereu îmi lipseşte câte ceva).

07:30 – Îl trezesc pe B. şi fug la Mega după praf de copt. Cumpăr 3 pliculeţe. (1 leu) Pregătesc micul dejun pentru B., termin prăjitura şi o bag la cuptor, spăl vasele şi ma pregatesc pentru birou. Pentru ten, dimineaţa folosesc toner cu vitamina C de la Andalou Naturals, acid hialuronic, cremă hidratantă şi loţiune cu SPF 15 The Ordinary. De obicei mă machiez (light), dar mi s-au terminat anticearcănul şi Face & Body-ul de la MAC, so până ajung în magazin (vreau să schimb şi nuanţa), ies în lume au naturel which is less than ideal.

9:30 – Ajungem la birou, îmi verific mail-urile, dau câteva telefoane şi apoi lucrez la un proiect pretty challenging. Fac întotdeauna munca mai dificilă în prima parte a zilei, când sunt în cea mai bună formă.

12:00 – Lunchtime: macrou afumat, spanac sotat, cartof fiert şi păstăi de fasole pentru mine, totul stropit cu zeamă de lămâie. Nu mă deranjează să mănânc chestii random atăta timp cât am în farfurie proteine, carbs şi legume. Cartofi franţuzeşti şi prăjitură pentru B.

13:00 – Back at my desk. Petrec mult mai mult timp decât ar trebui pe Adobe Stock în căutarea unei poze cu iepuraşi pentru campania unui client. Bunnies are to die for, dacă ignori faptul că in real life they shit everywhere. Îmi pregătesc agenda pentru săptămâna viitoare (încerc să fac asta la finalul fiecărei zi de vineri, mai ales că de obicei nu mai am forţa mentală pentru altceva). Este foarte posibil ca în jurul orei 16:00 să fi mâncat o trufă de ciocolată.

17:30 – Out of the office. Intru în Carrefour după rucola şi oţet balsamic (33.48 lei) şi la italieni pentru prosciutto cotto şi paste (37.65 lei). În seara asta B. merge la bazin aşa că eu voi merge la mama să mâncăm împreună. Iau autobuzul spre casă, biletul îl aveam deja cumpărat.

18:30 – Ajunsă la mama, pregătim o salată cu cartofi copţi, prosciutto cotto, merişoare, rucola, pătrunjel, morcov şi un dressing simplu din ulei de măsline şi balsamic.

20:30 – B. mă recuperează de la mama şi mergem acasă. Îşi pregăteşte singur cina dupa bazin, timp în care eu îmi fac rutina de frumuseţe de seară: The Ordinary pentru faţă (Buffet, Hyaluronic Acid, 2% Retinoid, ulei de măceşe, cremă hidratantă) şi La Roche Possay Lipikar pentru corp, cea mai bună loţiune pentru piele uscată pe care am încercat-o.

21:30 – Îmi pregătesc un gin & tonic (Tanqueray, I could drown in it) şi ne punem la încă un episod din Ozark. B. mă trezeşte la jumătatea episodului şi mă mut în dormitor. These wild Friday nights… 😀

Total zi: 72.13 lei

SÂMBĂTĂ

05:30 – Rise & shine! Aceeaşi rutină, 30 de minute de yoga cu Adriene. E minunată şi o iubesc!

07:00 – Breakfast: îmi e mai foame decât de obicei în dimineata asta aşa că mănânc 2 felii de pâine fără gluten cu zacuscă fandosită (expiră în 5 zile de la deschidere şi trebuie să o termin singură pentru că lui B. nu îi place), două gălbenuşuri de ou şi două felii de pancetta în tigaie, plus un kiwi.
Pun la marinat nişte aripioare de pui pe care le-am decongelat aseară pentru grătarul de astăzi. Folosesc ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper, busuioc, oregano, cimbru şi boia dulce. Apoi îmi fac “Haribo” de casă (gelatină de vită, suc de lămâie şi suc de portocale proaspăt stoarse, miere de salcâm şi ulei esenţial de portocale food grade; sunt *foarte* bune). Feliez o parte din prajitură şi o pun la congelator, împreună cu sosul pesto în forma pentru cuburi de gheaţă (şi ăsta expiră rapid după deschidere şi nu vreau să îl irosesc).

09:00 – Se trezeşte şi B., îi pregătesc micul dejun: scrambled eggs, pancetta, două felii de pâine cu maia cu unt (o aveam în congelator). Lenevim un pic, el se uită la nişte documentare iar eu citesc despre Botticelli: i-am văzut picturile în vacanţă şi sunt fascinată.

11:00 – B. trebuie să îşi ducă bicicleta la reparat iar mama are nevoie de ajutor la transportul unor cumpărături pentru casă aşa că o luăm cu noi. Eu şi mama mergem în C&A să îi cumpăr mătuşii mele o poşetă pe care a văzut-o online. O iau pe ultima de pe raft. (29.90 lei) Intrăm în Carrefour pentru cheddar Kerrygold (the best) şi salată Iceberg (18.50 lei). Mergem apoi în Brico Depôt, mama îşi face cumpărăturile, iau şi eu cărbuni pentru grătar (12.78 lei).

13:00 – B. ne culege din Brico, îi ducem mamei cumpărăturile acasă şi ne întoarcem cu toţii la noi pentru masa în familie. De obicei în weekend avem musafiri (familie sau prieteni) şi luăm prânzuri mai complexe care se prelungesc în early dinners. Pregătesc aperitive (bruschette cu diverse spread-uri italieneşti, peperoncini cu ton şi o salată cu anşoa, roşii uscate şi capere), bem vin alb şi facem aripioare la grătar cu cartofi prăjiţi. La desert avem prăjitură cu lămâie şi praline de ciocolată.

17:00 – De dragul plimbării, o însoţesc pe mama la LIDL. Ies de acolo cu lămâi bio, banane baby, smochine deshidratate, 1 rodie şi apă minerală Cezara pentru că e v. high in calcium şi eu sunt cam low. (23.18 lei) Nu sunt obsedată de mâncatul bio, dar încerc să aleg alimente cât mai curate. În cazul fructelor şi legumelor mă orientez după Dirty Dozen & Clean Fifteen, lista celor de la EWG. Aşa am învăţat că e important, de exemplu, să cumpăr mere bio, fiindcă merele sunt în topul celor mai pesticidate fructe, dar că avocado bio e mai degrabă a waste of money. Lămâile le aleg bio/ netratate fiindcă le folosesc şi cu coajă, în prăjituri, limonadă, ceai…gin. 😀

18:00 – Restul zilei îl petrecem în curte, citind, bucurându-ne de soare şi linişte. Trebuia să ne vedem în oraş cu nişte prieteni dar lor li s-a complicat programul şi eu sunt secretly very happy cuz all I wanted to do today was invest in rest.

22:00 – Rutina de seară şi lights out!

Total zi: 61.18 lei

DUMINICĂ

07:00 – Mă trezesc după ora de vară ca sa trăiesc ziua de 23 de ore. Is it 2021 yet? Morning routine şi apoi trec în bucătărie (îmi place să gatesc so I don’t mind). Duminicile sunt pentru crêpes bretonnes au beurre salé, jumătate sărate, cu prosciutto cotto şi cheddar, şi jumătate dulci, cu dulceaţă de smochine şi hetschenpetsch (se citeşte heciumpeci 😀 şi e o capodoperă de gem de măceşe făcut de mama). Pregătesc o porţie pentru B. şi una pentru mama. Micul meu dejun constă într-o banană baby, două gălbenuşuri de ou în ulei de cocos şi prosciutto coto.

09:00 – Meal prepping pentru săptămâna viitoare: pollo alla cacciatora, pe care o să îl împart cu mama, şi ragu bolognese pentru paste.

12:00 – B. se întoarce de pe teren cu pachete trimise de părinţi: ouă de la tatăl lui şi ouă (too many are never enough), spanac, ceapă verde, usturoi verde, pătrunjel, ridichi şi praz de la mătuşa mea (din Oltenia, obviously 😀 ).

14:00 – La prânz mâncăm hamburgeri (bunless pentru mine), pregătiţi de B. din carnea decongelată de aseară (porc + vită), cu cartofi prăjiţi şi salată verde. Ar fi mers şi nişte ceapă şi usturoi în salată dar diseară mergem la Operă.

16:00 – De regulă duminica după-masa o dedic răsfăţului personal: mani-pedi, măşti pentru ten (Andalou Pumpkin Honey Glycolic Mask, gălbenuş + miere + ulei de măsline) şi masca reparatoare de la Moroccanoil care mi-a salvat părul după ce am avut sclipitoarea idee să mă vopsesc blondă. Comand online săpunul negru african pentru B., singurul săpun pe care îl foloseşte de când l-a descoperit. În varianta parfumată cu uleiuri esenţiale miroase perfect bărbătesc. 😀

18:00 – La Operă se joaca Tosca lui Puccini, mi-a plăcut mult Carmen Gurban în rolul Toscăi, e foarte talentată şi frumoasă. Într-o pauză cumpărăm o sticlă de apă plată (4 lei).

22:00 – La întoarcere mănânc o felie de pâine fără gluten şi un peperoncino cu ton. Skincare, teeth brushing şi lights out!

Total zi: 4 lei

LUNI

06:00 – Sună alarma. Bitch, please.

07:00 – Mă trezesc odată cu B. Sar peste ritualurile mele solitare şi trec direct la pregătirea micului dejun: pâine cu unt, cheddar, salată verde, ridichi şi jamon serrano pentru B.; două baby banane, două gălbenuşuri, speck şi chili în ulei de cocos pentru mine.

09:30 – Intram în Sfânta Şedinţă de Fiecare Luni. Peste 15 minute ies să îmi mai fac o cafea fiindcă nu mă pot opri din căscat. Revizuim proiectele şi ne facem planul pentru toată săptămâna. Încerc să înving tendinţa de a mă simţi copleşită pentru că atunci fac the dumbest thing ever, adică procrastinez.

12:00 – Lunch break: paste bolognese, fusilli de orez pentru mine, tagliatele “normale” pentru B., heavily sprinkled cu parmezan. Sunt delicioase. După prânz ies la o plimbare de 5 minute în parcul de lângă birou ca să mă bucur de soare.

16:00 – Ronţăi câteva pătrăţele de ciocolată neagră şi alune de pădure crude.

17:00 – Plec acasă pe jos. Eu şi B. suntem într-o weight loss competition, amândoi vrem să slăbim 2 – 3 kg (ok, eu 4 – 5), şi deocamdată el e în avantaj. Inainte să ajung acasă intru la Mega şi cumpăr o demibaghetă rustică, un pachet de unt Kerrygold şi o ciocolată neagră Lindt cu 70% cacao pentru un mousse au chocolat (the perfect diet food, e dovedit ştiinţific) (26.87 lei).

19:00 – Mama e la mine, luăm cina împreună: salată cu spanac proaspăt, ceapă verde, usturoi verde, morcov, pătrunjel tocat, prosciutto cotto, ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Închei cu o rodie şi Haribo.

20:00 – Ajunge şi B. de la birou, a luat laptele în drum spre casă (7 lei). Îi pregătesc cina: supă cu găluşte de la mama, două felii de pâine cu maia cu pastă de măsline şi anşoa.

20:30 – Ajung săpunurile (58 lei, livrarea e gratuită). Pregătesc mousse-ul de ciocolată, ling castronul şi ne punem la încă un episod din Ozark.

22:00 – Înainte de culcare fac 10 minute de bedtime yoga şi citesc 15 minute din Mica Enciclopedie Lykke (mai bine tradusă decat Hygge, apreciez).

Total zi: 91.87 lei

MARŢI

07:00 – Mă trezesc fără alarmă pentru că mi-am lăsat intenţionat telefonul jos aseară. Haha.

07:15 – 10 minute de yoga urmate de micul dejun: ultima felie de speck, 1 banană baby, mousse au chocolat şi cafea. Lui B. îi pregătesc un sandwich cald cu jamon serrano, cheddar şi salată verde. Înainte să pornim spre birou fug la Mega şi iau o demibaghetă pentru prânz (1.69 lei, îmi dau seama că aseară m-au taxat greşit. Mega, if you’re reading this, you owe me 0,20 lei.

09:00 – At my desk, pregătită pentru o zi plină.

11:00 – Haribo. Stress eating is real.

12:30 – Lunch: pollo alla cacciatora, cu spanac soté pentru mine şi pâine cu maia pentru B. După masă îl conving să îmi dea o pralină de ciocolată din rezerva lui. Donez 2 euro pentru campania Voci Netacute. Chiar cu câteva zile înainte, în vacanţă, am asistat la o scenă de violenţă desfăşurată în plină stradă, într-un cuplu, culmea, de români. Oribil, nimeni nu ar trebui să îndure aşa ceva (9.5 lei).

17:30 – Am avut o zi grea, cu deadline pentru un proiect important, şi mă bucur că s-a încheiat cu bine. B. e încă într-o întâlnire cu un client, aşă că o să merg din nou pe jos acasă. Intru în Carrefour şi cumpăr 2 pachete de macrou afumat (31.60 lei) şi în DM pentru migdale în ciocolată de la Bett’r (6 lei). Sunt gluten & lactose free, cu zahăr de cocos, şi sunt cele mai bune chestii pe care le-am descoperit anul ăsta. Mănânc toată punga, evident.

18:45 – Ajung la mama, îi dau ei un macrou afumat, povestim un pic şi îi vopsesc sprâncenele. I don’t charge. 😀 Peste o oră vine B. după mine, plec de la mama cu 4 cartofi copţi şi nişte frunze de ştevie – în drum spre casă mi-am dat seama că îmi trebuiau nişte frunze pentru salata din seara asta dar mi-am cheltuit ultimii bani pe migdale în ciocolată, ceea ce fac deseori cuz I’m financially wise like that.

20:00 – Dinner time: salată cu ştevie, cartofi copţi, macrou afumat, merişoare, ceapă verde, ulei de măsline, zeamă de lămâie. Pregătesc o pastă de macrou afumat din peştele ramas.

21:00 – Rutina de seară şi încă un episod din Ozark.

Total zi: 47.1 lei

MIERCURI

06:00 – Sună alarma and I’m up! Sunt o forţă a naturii.

06:10-06:30 – Îmi fac o cafea şi citesc un articol pe telefon. Sunt o forţă a naturii mai domoală. Seriously, ora de vară sucks.

06:30 – Yoga with Adriene pentru 30 de minute, apoi îl trezesc pe B. La micul dejun, pentru că am uitat să cumpăr pâine ieri, îi pregătesc lui B. o frittata din două ouă cu felii de cartof copt, ultimele două felii de pancetta, cheddar şi patrunjel. Eu mănânc două gălbenuşuri de ou cu cartof copt, jamon serrano şi pătrunjel în ulei de cocos, plus nişte Haribo.

09:30 – Mi-am uitat telefonul acasă şi mă simt de parcă îmi lipseşte o mână.

10:30 – Îmi e foame aşa că mănânc acum puiul de banană şi porţia de mousse au chocolat pe care mi le-am adus pentru mid-afternoon snack.

12:30 – Paste cu sos pesto şi parmezan pentru mine. B. ia prânzul cu un client.

15:30 – Îmi e ridicol de foame aşa că îmi mănânc salata (iceberg, cartof copt, anşoa, ridiche, pătrunjel, ulei de măsline, zeamă de lămâie) pe care mi-am adus-o pentru o early dinner. Îmi verific aplicaţia pentru fertilitate şi văd că mâine debutează the most joyous time of the month. That explains it.

16:30 – Mergem să vedem o casă de inchiriat – trebuie să ne mutăm curând şi am început house hunting-ul. Îmi place, însă e mult mai mică decât casa în care locuim acum şi nu ştiu dacă putem înghesui acolo toate lucrurile pe care le avem. Eu aş renunţa bucuroasă la cel puţin jumătate dintre ele dar B. e un hârciog.

17:30 – B. merge la bazin, eu ies la o cafea cu una dintre colegele mele, un spiriduş de fată care îmi e foarte dragă (23.40 lei pentru un flat white şi un suc, my treat). Apoi merg din nou pe jos acasă pentru că trebuie să câştig competiţia de slăbit: e un premiu în bani la final şi am de gând să îi pun la ciorap ştiu deja pe ce o să îi cheltuiesc. Fac un detour pe la un atelier de bijuterii ca să las inelul mătuşii mele la reparat, însă e închis. Măcar m-am ales cu nişte paşi în plus.

20:00 – Cumpăr o demibaghetă din Mega pentru micul dejun de mâine (1.69 lei). Aceeaşi rutină de seară, la ora 22:00 mă pun la somn.

Total zi: 25.09 lei

JOI

06:00 – Bleah. Mă trezesc cu o migrenă de toată frumuseţea. Mai stau 15 minute în pat şi apoi cobor. Îmi scriu paginile (mainly vaicareli) şi fac cel mai scurt program de yoga.

07:00 – Îl trezesc pe B. şi îi pregătesc micul dejun: demibaghetă cu unt, cheddar, salată verde, felii de ou fiert şi jamon. Eu nu mănânc fiindcă nu ma simt bine şi nici nu îmi e foame. Ne pregătim pentru birou şi plecăm de acasă la ora 9.

10:30 – Mănânc ultimele bucăţi de Haribo. Breakfast of champions, I guess.

12:00 – Fug să ridic pâinea cu maia comandată şi achit abonamentul lunar (80 lei). Cumpăr 2 pâini săptămânal, le feliez în ziua în care le primesc şi le congelez, urmând să le decongelez pe măsură ce se mănâncă. În drum spre birou îmi fac o programare la endocrinolog pentru săptămâna viitoare. Sufăr de o boala autoimună iar în ultimele luni am avut nişte simptome noi care mă fac să cred că boala a evoluat şi asta mă îngrijorează.

12:30 – Pentru prânzul meu am încropit aseară nişte cartofi fierţi cu mazăre, ceapă şi usturoi verde călite şi pătrunjel (B. spune că arată ca mâncarea de pisici) lângă care am fiert doi crenvurşti de vită, iar pentru B. piure de spanac (de la mama), cu ochiuri prăjite în dimineaţa asta şi o bucăţică de cârnat extras din untură.

14:00 – Am făcut greşeala să folosesc untură la mâncarea de pisici şi acum mă bucur de o migrenă biliară care se suprapune peste cea menstruală. Just great.

18:30 – Aaaand, it’s a wrap! Am fost surprinzător de productivă considering durerea de cap care mă chinuie şi închei ziua cu toate task-urile rezolvate. Dacă aş putea, aş bea ceva în cinstea mea. Fug în Carrefour după unt sărat, brânză Abondance şi un grapefruit (33 lei). Cumpăr din Sensiblu o cutie de Colebil (15.74 lei) şi din Inmedio revista Unica, just because it features my favourite blogger (12.90 lei).

20:00 – Îşi termină şi B. treaba pe astăzi, mergem în sfârşit acasă. La cină avem pastă de macrou cu pâine proaspătă pentru B. şi un grapefruit drizzled cu miere pentru mine. Includ în skincare routine mostra de cremă Vichy Liftactiv Collagen Specialist care a venit odată cu revista şi o găsesc absolut mi-nu-na-tă. Verific preţul online şi mi se mai temperează entuziasmul.

22:00 – Lights out după un episod din Ozark şi 15 minute de lectură.

Total zi: 141.64 lei

***

Îmi place să cred că nu sunt chiar o euglenă verde pe scara evoluţiei financiare pentru că încerc să păstrez cheltuielile pentru mâncare (which I’m in charge of) intre anumite limite.

O regulă pe care am impus-o (I’m bossy like that :D) este că nu mâncăm în oraş decât o dată sau de două ori pe lună, însă atunci mergem la restaurante bune. În rest gătesc acasă şi încerc să nu arunc niciodată mâncare (nu îmi reuşeşte tot timpul).

De asemenea, încerc să nu cumpăr din banii personali decât lucruri esenţiale. Totuşi, am o definiţie foarte laxă pentru ce e esenţial 😀 şi am o problemă cu cumpărăturile impulsive. Dacă ar fi să îmi pun câteva steluţe aurii pe panoul personal, ar fi pentru că:

⭐ îmi cumpăr puţine haine şi aproape numai de la reduceri,

⭐ îmi fac singură mani-pedi (dar am investit într-un set de oje Zoya),

⭐ nu merg la cosmetică (dar îmi cumpăr produse de îngrijire a pielii bune).

Mă vopseam acasă, însă acum merg o dată la două luni la coafor pentru tuns şi vopsit.

***

Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.