Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară susținută de Școala de Bani. În fiecare săptămână, cititorii și cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii.
Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un brand manager, de 33 de ani, din București, pe care pandemia a ”forțat-o” să se mute mai repede cu prietenul ei. 🙂
***
Job: Brand manager
Domeniu: fashion (e-commerce)
Vârsta: 33 de ani
Locație: București
Salariu lunar: 7700 lei
Cheltuieli lunare:
Chirie: 300 euro/1450 lei
Întreținere: 200 lei
Internet: 75 lei
Enel: 70 lei
Telefon: 45 lei
Netflix: 60 lei
Terapie: 600 lei
Donații recurente: 2 euro Dăruiește Viață, 2 euro Salvații Copiii, 2 euro Pâine și mâine + diverse donații punctuale, lunare (luna trecută am donat, în total, peste 600 de lei pentru diverse fonduri pentru spitale)
Despre mine
Am 33 de ani și lucrez pentru aceeași companie de 5 ani. Înainte de pandemie locuiam într-o garsonieră într-o zonă centrală, aproape de biroul meu.
Sunt într-o relație cu R. de 5 luni. Când s-a declarat starea de urgență eram împreună de nici 4 luni. Nu petrecusem mai mult de un weekend împreună nonstop, nici vorbă o săptămână. Nu eram în punctul în care să ne mutăm împreună. Dar am avut o discuție și ne-am dat seama că fie ne mutăm temporar împreună, fie avem o relație la distanță pentru un interval incert (se vorbea de 6 luni, chiar un an de izolare). Eu n-am mai stat cu nimeni de vreo 2 ani, el a locuit 5 ani cu fosta parteneră, deci ambii nu eram foarte confortabili cu acest pas, dar l-am făcut.
Aș fi preferat să stăm la mine, dar între garsoniera mea închiriată, de 27 mp, și apartamentul lui de 2 camere cu terasă, am ales apartamentul lui. M-am oferit să plătesc jumătate din utilități la el, dar n-a vrut. Așa că eu continui să plătesc chiria și utilitățile la mine. La mâncare, însă, am insistat să facem jumi-juma.
Perioada asta e clar make it or break it pentru multe cupluri. Eu aveam emoții în cazul nostru, dar ne-a apropiat nesperat de mult.
LUNI
Ne-am trezit foarte bine dispuși. Ieri a fost Paștele și, deși a fost diferit față de alți ani (cu cozonac, ouă roșii și drob cumpărate), am fost împreună. Și ne-am cunoscut și familiile, pe skype. A fost puțin jenant la început, dar toată lumea a fost foarte drăguță. 🙂
Mâncăm (eu niște iaurt cu muesli și fructe confiate, R. omletă) și trecem la treabă. Am stabilit că eu lucrez din sufragerie și R. din dormitor și de pe terasă. La început m-am concentrat greu într-o casă nouă, dar acum mi se pare că aș fi stat aici dintotdeauna.
Ziua trece repede, printre call-uri și mailuri. Prânzul îl luăm decalat – eu ciugulesc niște quiche făcut sâmbătă cu puțină salată.
După-amiaza îmi dau seama că am uitat să plătesc utilitățile la mine la garsonieră – noroc că mi-am notat în agendă. Plătesc online și întreținerea pe februarie (245,32 lei) și Enelul (79,97 lei).
Seara stăm puțin pe terasă, sub o pătură, cu un pahar de vin și un platou de brânză și crackerși. Când se face prea frig, venim în casă și ne punem la un episod din Ozark. Foarte bun, recomand.
Total zi: 325,29 lei
MARȚI
Mă trezesc cu poftă de clătite, așa că fac unele. R. e surprins. El e cel care gătește dintre noi doi – eu înainte de pandemie mâncam mai mult în oraș, sau comandam. Mâncăm clătite sărate, cu cremă de brânză și somon afumat și la final, câte una cu Nutella.
Sar peste prânz – deși e pandemie, la noi la birou e multă muncă. R. îmi aduce pe la 4 pm o clătită sărată și una dulce. Nu sunt obișnuită ca cineva să aibă grijă de mine, dar îmi place. 🙂
Închid mailul pe la 8 pm. Am fost la foc rapid azi, așa că simt nevoia să mă relaxez. Ciugulesc ceva prin bucătărie, apoi îmi pregătesc o baie cu spumă. Îmi aprind niște lumânări și când mi-e lumea mai dragă, vine R. și se bagă cu mine în cadă. Îmi spune că economisim apă și salvăm Planeta. Nu mă plâng. :))
Total zi: 0 lei
MIERCURI
Mic dejun (omletă la cuptor, cu legume și garnitură de salată), apoi fiecare le treaba lui.
Azi sunt mai eficientă ca zilele trecute, așa că fac o pauză să mănânc la prânz. R. pregătește una dintre rețetele lui preferate – penne mexicane cu avocado. Se face rapid și e spicy, ceea ce ne plac la amândoi.
După-amiaza, R. vine să-mi spună că Iohannis a anunțat că după 15 mai se ”relaxează” măsurile în cazul pandemiei. Pe amândoi ne îngrijorează asta, mai ales că știm cum sunt oamenii în general, și românii în special. Înapoi la muncă, însă.
Termin cu munca în jur de 8.30 pm. E o perioadă aglomerată, dar eu chiar sunt una dintre norocoșii cărora le place munca lor și o fac cu plăcere. Apoi, știind că sunt unii oameni care și-au pierdut job-urile, nu îndrăznesc să mă plâng.
R. îmi spune că niște prieteni ne-au invitat pe Houseparty, o aplicație unde poți juca mimă, pictionary etc. cu alți oameni, live. Ne instalăm amândoi app-ul și ora 23 ne prinde încă jucând. Amândoi suntem varză la mimă, dar ne descurcăm binișor la cultură generală. Pierdem cam toate jocurile, dar râdem mult.
Total zi: 0 lei
JOI
Dimineața decurge normal – mic dejun (eu iaurt cu fulgi de porumb, V sandviș cu salată), apoi muncă.
La prânz, R. face spanac cu ouă-ochiuri, iar eu fac lista de cumpărături. Am stabilit că R. iese la cumpărături, o dată pe săptămână, în timpul orei cât eu am terapie pe zoom.
În prima săptămână, mi-a fost jenă să-i spun că fac terapie, așa că m-am închis în bucătărie și i-am spus că sunt într-un call, apoi mi-am petrecut toată ora șoptind. :)) Evident că pe urmă i-am spus despre ce e vorba și am stabilit că el va pleca în timpul orei respective din casă, să am intimitate.
După prânz ne întoarcem amândoi la muncă, iar la 5 fără un sfert pm, R. se echipează regulamentar (mască, mănuși, listă) și pleacă la cumpărături, iar eu intru în terapie.
Îi transfer terapeutei cei 150 de lei după terapie, iar la scurt timp, R. se întoarce acasă. Mi-a luat și un braț de liliac. Îmi dau seama de cât de puțin avem nevoie să fim fericiți.
Urmează lungul proces de dezinfectare al cumpărăturilor. Tot ce are ambalaj de hârtie/carton e pus pe terasă, unde va sta neatins 24 de ore. Restul, plastic și metal, le spăl în chiuvetă cu apă și detergent. Cred că îmi ia o oră până termin cu totul. La final, îl rog pe R. să-mi spună cât au fost cumpărăturile și îi transfer jumătate (270 de lei) pe Revolut.
Fac un duș fierbinte și văd pe Insta postarea Inozei despre scribd. Îmi plac recomandările ei, așa că îmi fac cont. Mă bucur să găsesc Maybe You Should Talk To Someone, carte de care mi-a tot zis și o prietenă, și de care cred că a scris și Inoza pe stories. Încep s-o citesc – îmi place combinația de poveste și de informații psihologice.
Total zi: 420 lei
VINERI
Luăm micul dejun rapid, apoi trecem la muncă. Eu trag tare, să-mi bifez cât mai multe lucruri de pe listă până la finalul zilei. O să-mi mai verific mailul și în weekend, bineînțeles, dar vreau să stau liniștită.
R. îmi aduce o porție de salată yummy la prânz (rucola, avocado, brânză de vaci și nuci, cu nu știu ce dressing face el, dar e super bun). O ciugulesc în timp ce răspund la mailuri. Știu că nu e sănătos să mănânci așa, dar uneori n-ai de ales.
Reușesc ca pe la 8 și ceva să termin tot ce mi-am propus pe ziua de azi. Sărbătoresc cu R., cu un pahar de vin, popcorn la microunde și Ozark.
Total zi: 0 lei
SÂMBĂTĂ
Azi am iar chef de clătite. Până se trezește R. am pregătit un adevărat festin culinar și suc de portocale proaspăt stors. 🙂
După masă punem o mașină de rufe la spălat, R. aspiră, iar eu șterg praful. Apoi facem duș. Împreună, bineînțeles, vrem să salvăm Planeta. :))
Luăm un prânz târziu, pe la 4 pm – pulpe de pui cu cartofi la cuptor, sos de usturoi și salată. După masă ne întindem puțin în pat și chiar dormim jumătate de oră! Nu știu când am dormit ultima dat la amiază.
Seara mai jucăm o tură pe Houseparty cu prietenii lui R., apoi stăm înfofoliți și îmbrățișați pe terasă până târziu. 🙂
Total zi: 0 lei
DUMINICĂ
R. îmi spune (abia acum!!!) că are un waffle maker, așa că la micul dejun ne face waffe la amândoi. Mâncăm waffe sărate, cu brânză și mărar, dar și waffe dulci, cu dulceață, apoi cu nutella și banane. Mi-e și teamă să mă urc pe cântar, noroc că R. nu are unul. :))
Restul zilei ni-l petrecem în relaxare totală. Eu citesc câteva ore din Maybe You Should Talk To Someone pe aplicația scribd, R. se uită la un documentar.
Pentru că am mâncat ca sparții la micul dejun, ni se face foame foarte târziu, așa că sărim direct la cină, pe la 7 (o salată orientală, fără ouă).
Ne terminăm săptămâna pe terasă, cu un pahar de vin, la povești. R. îmi spune că ar trebui să mă gândesc să renunț la garsoniera mea, că pandemia asta e serioasă și n-o să se termine prea curând. 🙂
În ianuarie nici nu mi-aș fi imaginat că o să ajung să locuiesc cu bărbatul ăsta, pe care îl știu de foarte puțin timp. Acum, nu prea pot să-mi imaginez să locuiesc fără el. 🙂
Total zi: 0 lei
***
Finanțe pe timp de pandemie
Pe mine pandemia nu m-a prins cu cine știe ce economii, din păcate. Până acum consideram că cele mai bune investiții sunt călătoriile și spre asta mergeau cea mai mare parte a banilor mei. Ca mulți alții, am învățat niște lecții grele zilele astea.
Ce am cumpărat mai deosebit în această perioadă?
💰 Măști de față, mănuși, dezinfectant, spirt (ca toată lumea, nu?).
💰 Suplimente alimentare cu ulei din ficat de cod, vitaminele D și A. Mi-au fost recomandate de medicul meu de familie, pe care l-am sunat luna trecută să-l întreb cum ne putem crește imunitatea în perioada asta. Am luat și pentru mine și pentru R., vreo 4 cutii. Sunt mai scumpe, dar nu faci economii când vine vorba de sănătate.
💰 O cupă menstruală, din silicon. Am vrut mereu să încerc varianta asta mai bio și mai sănătoasă a absorbantelor, dar mereu am amânat. La începutul pandemiei, însă, am dat o comandă la Cora, printre care și absorbante. Comanda a venit după o săptămână și nu avea absorbante deloc (oamenii era înnebuniți în perioada aia și cred că au golit stocurile). În disperare de cauză, am comandat o cupă menstruală, care mi-a venit în 2 zile. A fost ciudat s-o folosesc la început, dar acum m-am obișnuit și mi se pare o investiție excelentă (120 de lei pentru 1-2 ani de folosire, versus vreo 30 de lei, cât dădeam înainte pe lună pe absorbante).
💰 O cremă de mâini foarte bună. După primele zile, pielea mea era uscată și agresată de la atâta spălat și dezinfectat, așa că am investit într-un produs profesionist.
💰 Și la categoria mofturi utile, un abonament pe un an la Calm (200 lei), o aplicație cu meditații, exerciții de respirație etc. La începutul pandemiei am început să am probleme cu somnul și cu anxietatea și aplicația asta m-a ajutat foarte mult.
***
Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.
Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.
18 Comentarii
Iza
Imi pare incredibil sa ai un salariu de 7700 lei si sa te prinda pandemia fara prea multe economii. Castig 4000 lei pe luna si am suficienti bani in cont cat sa ma descurc cel putin 3 luni daca raman fara sursa de venit. De-a lungul timpului mi-am facut si eu diverse mofturi, am calatorit in fiecare an atat in Romania cat si in afara tarii. Probabil nu la fel de mult ca altii, insa suficient de mult cat sa ma simt eu bine si sa nu dau faliment din cauza asta. Mi-ar placea ca Money Diaries sa fie despre oameni care au salarii pana in 4000 lei. Sa te descurci cu un salariu peste 1000 eur in Romania imi pare usor, insa daca ai un salariu mai mic de 4000 lei devine o provocare.
Inoza
Bună, Iza,
Sunt de acord cu tine, e greu să te descurci cu un salariu mic oriunde în lume. Și crede-mă, aș publica Money Diaries cu venituri sub 4000 de lei oricât de multe. Dar ce să fac dacă nu primesc unele? Uite, ai vrea să ții tu un jurnal? Sau poate o prietenă a ta, cu un venit similar, ar vrea să țină unul? Sunt convinsă că ar fi de interes pentru multe persoane care simt ca tine. Și eu îl/le public cu toată plăcerea! Nu am cum să ofer mai multă vizibilitate persoanelor care nu îmi scriu pentru a face categoria pe care o reprezintă vizibilă. Help me help you. 🙂
Elena G
Buna Iza, eu as fi curioasa sa citesc jurnalul tau financiar. De cand o urmaresc pe Inoza am invatat multe si cred ca ar avea o valoare mare si experienta ta.
Anca I.
Ozark, my love! Imi place ca e primul jurnal in care se mai aduce aminte si de intimitate 🙂 .
Lala
Buna. Mi-a placut Money Diaries-ul tau Imi plac ideile de mancare. M-am cam saturat de ce gatesc eu si am putine idei si chef si mai putin :).
Si eu cred ca ar trebui sa te axezi mai mult pe economii. Mai ales in perioada asta. Eu si la jumatate din salariul tau(cat am castigat pana aproximativ 1 an jumatate) aveam economii sa ma intretin pe cel putin 1 an.
Acum castig in jur de 6000 de RON si pot sa zic ca pot trai linistita inca 3 ani de zile. Asta cu tot cu 5 vacante in strainatate pe an (cautate intr-adevar din timp).
Andreea
mi-a placut money diary-ul ei, aceasta pandemie chiar e un test pentru multe cupluri, nici nu conteaza daca la inceput de relatie au ba. Si detaliile spicy sunt simpatice 😛
si foarte faine ideile de gatit, le urmaresc cu interes in toate money diaries.
cat despre economii, asa cum a scris si ea, di-a invatat lectia … alte comentarii despre acest aspect cred ca sunt inutile si o si intristeaza, what is done, is done.
Educatia financiara e mai grea decat pare, am trecut si eu prin multi ani cu un venit decent, neplatind chirie si la sfarsit de luna tot nu aveam nimic in cont. La un moment dat s-a schimbat si asta, constientizarea a fost grea, frustrarile de ‚cum am lasat sa se intample asta‘ la fel, iar ca in legile lui murphy primele luni de autoeductie financiara au venit cu multe cheltuieli neprevazute, de ma simteam ca intr-o roata de hamster. Inca lucrez la partea asta.
Andreea Lascu
Foarte sweet povestea cuplului. Pe noi ne-a prins pandemia in relatie de cateva saptamani. Din ziua in care i-am zis ca de maine home office, n-a mai plecat de la mine. Si maine aniversam 2 luni. Cred ca iau lucrurile prea “for granted”, dar cumva s-a nimerit sa ne intelegem bine amandoi, sa nu calcam prea mult pe talpi. Au fost momente in care amandoi ne-am simtit un pic coplesiti si sufocati dar aerul proaspat a ajutat mereu.
Ajuta ca nu vorbim aceeasi limba si pot sa fac linistita terapie in dormitor.
Numai ca daca-ar fi dupa el am manca numai pizza congelata. Doar la mic dejun il las sa faca din cand in cand porrige.De n-ar spune: “I really like what you cook, but….”. Aparent le las prea mult pe foc 🙂
Maria
Lala si Iza, as fi super incantata daca as citi jurnalul vostru financiar. Din comentariile voastre mi se pare ca va dramuiti super bine finantele, mai ales ca ati mentionat ca aveti salariul pana in 1000 euro (Lala, tu ai mentionat ca l-ai avut).
Imi plac super mult ideile pe care le citesc in MD (inclusiv ideile de mancare) si ma bucur cand vad un MD cu un salariu sub 1000 euro in care sper sa gasesc si sfaturi de economisire.
O saptamana cu mult soare sa avem! <3
Iza
In ultima luna nu am avut multe cheltuieli. Gatim foarte mult acasa, asa ca 500 lei s-au dus pe mancare, mult mai putin fata de cand mergeam la birou si comandam mancare de la restaurant la pranz. Abonamentul la telefon ma costa lunar 23 lei la care am adaugat luna aceasta 10 lei pentru campania “Pretuieste Viata”. Am donat 100 lei asociatiei “Daruieste Viata” pentru ridicarea unui spital modular Covid. Intretinerea pe ianuarie (se afiseaza cu intarziere) si utilitatile s-au impartit la doi, adica am cheltuit undeva pe la 227 lei de persoana, iar chirie sau rate la banca nu avem de platit. Am un buget anual de 1000 eur pentru calatorii. In ultimii trei ani am calatorit de doua ori pe an in afara tarii si in rest am mers in drumetii prin Romania. Detin un telefon de care sunt foarte multumita pe care am dat 1000 lei. Telefonul anterior a costat tot pana in 1000 lei si l-am folosit 3 ani pana cand i-a cedat bateria. Inainte de pandemie dadeam 70 lei pe abonamentul la metrou, insa acum pentru ca lucrez de acasa nu am cheltuieli cu transportul. Tind sa cred ca obiceiul meu de a economisi este un “defect profesional”. Am 31 de ani si lucrez in domeniul financiar.
Inoza
Iza, dacă înainte ți-am propus, după comentariul ăsta *te rog* să ții un Money Diary (dacă ai timp și vrei, firește!). Cred că multora li s-ar părea utilă experiența ta. 🙂 Și, practic, ai completat deja rubricația de început. 😀
Iza
Aveam impresia ca terapia online costa mai putin decat daca te duci la cabinet.
Cristiana
Fain!
Pentru fetele care au performante exceptionale in ale economisitului, va rog si eu sa scrieti si voi money diaries, daca aveti vreme si stare. Mie imi place mult sa le citesc si invat mereu lucruri, iar ce spune Lala in comentariul ei este pentru mine de domeniul SF, adica mi-ar placea mult sa aflu cum face. Macar ca sa stiu, ca de aplicat nu cred ca voi fi in stare sa aplic 😀
Lala
Buna,
O sa incerc sa fac la un moment dat si un MD. Sper sa am destul timp:) Dar ca sa raspund pe scurt: in principiu nu e nimic greu la economisit daca nu apar cheltuieli neprevazute si nu dai banii pe chestii de care nu ai nevoie.
De cand m-am angajat am avut grija ca jumatate din salariu sa se duca in depozite-chiar si cand am avut salariul foarte mic. Mentionez insa ca nu platesc chirie, stau in apartamentul sotului dar nici nu am avut ajutor de la parinti si eu cu sotul platim totul la jumatate si nu avem veniturile la comun(In general ii mai ajut pe parinti cu bani daca au nevoie de ceva in special).
Si asa fac si acum dupa 7 ani de munca punand treptat mai mult deoparte odata cu cresterea salariului.In general ma feresc de cheltuieli aiurea.(nu am vrut niciodata tentatia unui card de credit si niciodata nu am dat mai mult de 800 de RON pe un telefon de exemplu). In mall-uri nu prea intru si in general imi cumpar haine noi cam la cateva luni(oricum am destule). De cumparat lucruri online nu prea imi place. Astfel incat fac comenzi destul de rar: la niste carti, puzzle-uri etc; Am cont pe Bookster si o biblioteca destul de mare.
In principiu cheltuielile lunare nu sunt mari: cartela telefon 30 RON, cartela metrou 70 RON, intretinere-energie electrica-aproximativ 500 RON partea mea, mancare pentru noi si catel-aproximativ 1000 RON. Astfel cheltuielile totale pe luna ajung la cel mult(cu tot cu iesit in oras si alte cheltuieli diverse) la 2000 RON.
Din salariul de 6000 RON: 3000 RON se duc in depozite(virat la inceput de luna cum intra salariul) si 1000 RON in fondul de vacante.
Cand salariul era mai mic, aveam grija sa cheltuiesc mai putin pe mancare de exemplu: comandam mai putin si ieseam mai putin in oras.
Cristiana
Lala, iti multumesc mult pentru raspuns, abia acum am vazut. Pentru mine esti o minune, adica pentru mine e foarte dificil cu economisitul, desi pot sa zic ca am venituri destul de mari. Chiria imi mananca o gramada de bani, de asta ma si gandesc sa ma mut in alt oras cu preturi mai ok, dar nu stiu care va fi acela, mai ales cu criza asta….Eu abia astept sa scrii articolul tau cu money diaries, imi voi lua notite! 😀
o femeie
imi place mult acest jurnal, e plin de emotie si de caldura. Sa aveti o viata calma impreuna!
Cat despre judecat faptul ca nu are economii, din perspectiva omului ce a castigat si mult, si putin, cheltuielile sunt ca aerul si pot ocupa tot spatiul lasat la indemana. Putina lume are disciplina nativa, restul se invata. Mai amuzant la mine ca am inceput sa economisesc abia cand mi-a cazut venitul la salariul mediu pe economie, cand castigam dublu aveam acea relaxare ca pot cheltui acum si ca pot economisi alta data. Desi informatii aveam la indemana, pur si simplu treceau pe langa urechi din ignoranta, ba chiar gaseam tot felul de scuze negativiste.
Promit sa scriu si eu jurnalul 🙂 – dar sapt. viitoare. Citesc de mult timp aici, am invatat, e momentul sa intorc gestul.
Iker
Eu am cam ca ea salariul si am cheltuit 1030 lei in aprilie incheiat + rata de vreo 800 lei.
Am tinut socoteala tocmai ca sa vad cam cu cat ma descurc in conditii de muncit de acasa, unde, de exemplu, tentatia comfortului comandatului de mancare/mancatului in oras din trecut nu mai e atat de mare (asta daca iti place si sa gatesti).
Nu am cumparat nici un fel de haine, mobile sau alte lucruri pe care le am deja. Provizii din luna anterioara aveam cat de cat, dar se compenseaza la cheltuieli cu ce am cumparat luna asta dar nu am apucat inca sa consum.
Dar, daca ai deja economii, ar fi bine sa incepi din nou sa-ti cheltuiesti mai mult din veniturile curente, ca sa ajuti, well, economia.Am facut experimentul asta luna trecuta, dar acum o sa trec la ajutat restaurantele de la care mancam in trecut si care livreaza acasa. Chiar si luna trecuta 60 lei sunt dati pe doar doua mese “din oras”.
Si faceti miscare si pe afara, nu e interzis!
Daniela
Ce faina este rubrica asta!!!
Multumesc pentru inspiratie.
Pentru unii perioada asta a inseamnat venituri mult mai mici decat in mod normal. Din fericire un job iti ofera o oarecare siguranta in perioade ca acestea.
Mi-a placut faptul ca face donatii! 🙂 Felicirari!
Trixie
Ii apreciez pe toti cei care au trimis un MD, ii apreciez mai ales pentru curaj.
Mi se pare ca trebuie sa ai curaj sa discuti despre cati bani castigi si cum ii cheltuiesti, si mai ales sa faci public asta pe un blog citit in intreaga tara si nu numai. Desi ramai in anonimat tot te expui la “riscul” de a comenta altii, de a judeca modul in care castigi sau cheltuiesti banii. Eu citesc rubrica asta inca de la primul jurnal din 2018 si inca nu am avut curajul sa trimit propriul MD, desi am scris mai multe in acesti 2 ani.
Consider ca ar fi mai potrivit sa invatam din bunele practici si stilurile de viata ale autorilor, dar si din greselile lor, iar daca putem sa le oferim un sfat (nesolicitat), o idee sau metoda noua de a economisi sau a imbunati ceva sa o facem, fiindca noi invatam multe de la ei si e timpul sa le intoarcem favoarea.
Multumim Ina pentru acesta rubrica!