Money Diaries este o rubrică săptămânală de lifestyle și de educație financiară, în care cititoarele Inoza ne povestesc, cu sinceritate, cum și pe ce și-au cheltuit banii într-o perioadă de 7 zile.

Săptămâna aceasta facem cunoștință cu un business analyst, care locuiește cu soțul și cele două pisici și care care e hotărâtă să-și facă ordine în viață, KonMari-style. 🙂

***

Job: Business Analyst
Domeniu: Bancar
Vârstă: 29 de ani
Locație: București
Salariu lunar: 4.400 lei

Cheltuieli lunare

Locuiesc împreună cu soțul meu și majoritatea cheltuielilor de mai jos le împărțim la 2.

Chirie: 450 euro (aprox 2100 de lei)
Întreținere: 300 lei (aprox.)
Electricitate: 50 lei (aprox.)
TV + internet: 66 lei
Telefon: 6 euro (cartelă Orange)
Transport: 70 lei (abonament Metrorex)
Cosmetică: 100 lei
Mâncare și nisip pisici: 100 lei
Netflix: 24 lei (împart un cont de 2 ecrane cu o prietenă)
Donații: 4 euro (Magichome și Hospice Casa Speranței)

LUNI

Îmi fac o cafea și răsfoiesc presa (pe telefon), în timp ce al meu soț apasă butonul de snooze până îl strică. Mâncăm o omletă și apoi plecăm la birou.

La prânz am la pachet piept de pui la grătar și orez, făcut ieri. O colegă iese până la magazinul din colț, așa că o rog să-mi ia și mie un Snickers (3 lei).

Seara fac un quiche lorraine, pe care îl mâncăm cu salată, în timp ce ne uităm la cel mai bun show de gătit pe care l-am văzut vreodată: Toată lumea la masă, pe Netflix.

Total zi: 3 lei

MARȚI

Mă întâlnesc dimineața cu o prietenă, la cafea. Îmi iau un flat white și un cheescake (33 lei).

La prânz am două felii de quiche, de aseară. Le încălzesc la microunde și sunt super bune.

Pe drum spre casă, mă opresc la veterinar să iau deparazitant intern (25 lei) pentru pisicile noastre, Mura și Kami (scriitorul preferat al soțului meu e Murakami și îi place să strige așa prin casă după ele). Le iau și o conservă de Felix, să am în ce zdrobi pastilele (20 lei).

Seara face soțul paste carbonara. Ca de obicei, face 4 porții în loc de 2, pentru că gătește flămând. O să le luăm restul la birou, mâine.

Total zi: 58 lei

MIERCURI

Dimineața mâncăm pâine prăjită cu șuncă și avocado. Îmi iau cafeaua în termos pentru că întârzii azi.

La prânz mănânc pastele făcute de soț aseară și îmi mai iau de la magazin o napolitană și o limonadă raw de ananas (11 lei). După prânz plătesc întreținerea și net-ul (355 lei).

În drum spre casă mă opresc la magazin să iau câte ceva de mâncare (140 lei). Seara gătesc niște pește cu legume la cuptor. Ne uităm la show-ul cu Marie Kondo de pe Netflix. Nu-mi place de ea, personal, pare falsă. Dar îmi place metoda ei și aș vrea s-o încerc, în weekend.

Total zi: 506 lei

JOI

Îmi fac cafea, răsfoiesc presa, mă uit pe Insta. Soțul tot cu snooze-ul. Mâncăm un fel de salată grecească și fuga la birou.

La prânz mănânc peștele cu legume adus de acasă. O colegă comandă de pe Dried Fruits fructe uscate, caju și altele și mă bag și eu (87 lei).

Soțul gătește seara salată orientală, ceea ce nu cred că am mai mâncat de ani de zile. N-am chef de nimic la TV, așa că citesc una dintre cărțile începute în weekend, Scara lui Iakov. E foarte frumoasă și foarte tristă.

Total zi: 87 lei

VINERI

Am chef de ceva dulce, așa că fac frigănele la micul dejun. Soțul e încântat. 🙂

La prânz ieșim vinerea la un restaurant de lângă birou cu colegele. Îmi iau pui cu migdale, orez sălbatic si sos soia (32 lei).

Seara ieșim cu prietenii noștri la Bingo. Am plănuit de mult să mergem și ne distrăm foarte tare. Plătește soțul.

Total zi: 32 lei

SÂMBĂTĂ

Fac wafe cu telemea la micul dejun și storc și niște suc de portocale – ce mai, un răsfăț.

Îmi pun toate hainele în mijlocul sufrageriei și, după metoda KonMari, încep să le sortez în funcție de câtă bucurie îmi aduc. Mura și Kami se tăvălesc în puloverele mele. Mă uit la ele și mă întreb când mi-au adus ele ultima dată bucurie? :-))

La prânz sunt epuizată de atâta sortat, așa că îl rog pe soț să gătească. Face aripioare picante cu salată.

Spre seară am terminat de sortat hainele și am 3 plase de dat. Vreau să le duc mâine la un container alb de donații.

Mânânc 2 wafe rămase de la micul dejun cu chefir și citesc până adorm.

Total zi: 0 lei

DUMINICĂ

Mergem dimineața în Kiseleff, să las hainele de donat, apoi până la biserică, să ne închinăm. Nu suntem zeloși, stăm doar 5 minute, dar e un obicei al nostru. Ne oprim apoi la un bistro pentru brunch. Iau o shakshuka și o cafea (plătește soțul).

La prânz gătesc o tocană de ciuperci cu mămăliguță, dar tot gust în timp ce gătesc și nu mai mi-e foame când e gata. Mănâncă doar soțul, eu o las pentru mâine la prânz.

Seara fac toast cu telemea și avocado. Ne uitam la un film foarte fain, despre relația dintre un tată și o fiică (Leave No Trace) și ne culcăm.

Total zi: 0 lei

***
Dacă vi se pare util și interesant acest demers, vă aștept și pe voi cu Money Diaries la adresa inoza.ro@gmail.com.

Cu cât o să fie mai multe și mai diverse, cu atât cred că o să învățăm lucruri noi și o să facem această conversație mai relevantă.