Daca mai aud odata intrebarea astea idioata, pe cuvant de pacifista ca o sa fac uz de creioanele mele germane incredibil de ascutite. Si nu pentru a scrie un biletel indignat.

M-am saturat! Stau bine-mersi la birou si infulec ca o prost-crescuta un minunat sandvis de la metrou. Nu ma pot bucura de gustul sublim al chiflei mele albe si calorice si al maionezei imbibate in grasimi ca hop! se trezeste cate unul: „Si, te-ai hotarat? Ce faci de Revelion?”.

Da, m-am hotarat! De fapt, m-am hotarat acum cativa ani! De Revelion, ca de fiecare Revelion (cu mici si nesuferite exceptii), zac. Pe burta, pe spate, intr-un cot, conteaza prea putin. Am mancare, manac. N-am mancare, fac conversatie. Nu am cu cine sa fac conversatie, ma uit la televizor. N-am curent, dorm. Ma intereseaza detaliile prea putin.

N-am fost intotdeauna asa. Intr-un trecut nu foarte indepartat, chiar ma straduiam si aveam tot felul de planuri. Cred ca totul s-a dat peste cap in anul in care m-am imbatat de la o sampanie foarte buna si am adormit dupa o canapea, ratand, evident, numaratoarea inversa, ca si intreaga distractie, de altfel. Distractie care nu a mai existat pentru nimeni, deoarece toti s-au indeletnicit cu cautarea mea.

Mai tin minte un Revelion pentru care m-am pregatit asiduu, cu cateva saptamani bune inainte. Am tinut cura pe culori si apoi cu grapefruituri si ceaiuri, mi-am cumparat haine noi, mi-am planuit machiajul (pe care l-am si testat, in prealabil) cu cateva zile inainte. Ca sa fac ce?! Sa stau in pijamale in plin prag de trecere intre ani si sa ascult muzica la winamp (situatie ce, evident, s-a repetat apoi).

Mi se pare o mare si nesfarsita tampenie sa incep sa-mi rezerv inca din august locuri la nu stiu ce cabana, la nu stiu ce avion sau la nu stiu ce restaurant. O fi de vina multele Revelioane petrecute cu prietenul TVR1, dar un Revelion in care nu ii vad pe Stela si Arsinel sau pe Nae Lazarescu si Vasile Muraru cu poantele lor (care n-au fost niciodata altfel decat expirate), nu e Revelion.

„Asa ca nu, nu plec nicaieri de Revelion. Daca nu o sa trebuiasca sa onorez cine stie ce invitatie de familie enervanta, o sa stau in papucii mei roz si pufosi, in pijamalele mele cozy, nemachiata, cu parul valvoi, infulecand fericita minunatele clatite cu sunca si cascaval topit ale mamei. Altceva?”