Acest articol este susținut de SUN Plaza și este dedicat tuturor celor care iubesc Sărbătorile de iarnă.

***

Decembrie e despre familie, vacanță și masa de Crăciun, dar mai este și despre goana după cadouri, deadline-uri la birou, cumpărături last minute și multe alte lucruri mai puțin festive.

Vă propun, așadar, 5 activități simpatice și relaxante, prin care să intrați încă din noiembrie în spiritul Sărbătorilor și, deci, să vă bucurați mai mult de această perioadă a anului. 😊

Fă turtă dulce cu miere

Puține lucruri sunt mai festive, mai delicioase și mai ușor de făcut decât turta dulce. Cea mai bună turtă dulce o face, bineînțeles, mama mea (sunt convinsă că la fel credeți și voi), dar nu vă pot da rețeta pentru că e secret de familie. 😄

Am găsit însă pe Savori Urbane o rețetă de turtă dulce cu miere care pare atât delicioasă, cât și ușor de făcut. Vă ia doar 10 minute să pregătiți aluatul și 8 minute să-l coaceți – cine ar fi crezut că e așa rapid? Atenție, însă: aluatul trebuie să stea măcar o oră la frigider.

Cu un efort minim, casa voastră o să miroase înnebunitor, iar iubitul/soțul, copiii sau prietenii o să fie, cu siguranță, impresionați.

Scrie-le felicitări celor dragi

Da, în ziua de azi bunica are smartphone dar, oricât de frumos formulat, un sms de Sărbători n-o s-o emoționeze niciodată ca o felicitare scrisă de tine.

Data viitoare când treci pe lângă o librărie, oprește-te și cumpără câteva felicitări. Acasă, fă-ți o ciocolată caldă sau un ceai aromat și pune-te pe scris. Scrie-le bunicilor, unchilor, prietenilor din afara țării și oricui știi că s-ar bucura să primească o felicitare de la tine.

Nu doar că vei intra în spiritul Sărbătorilor mai devreme, dar economisești și timp – în decembrie nu-ți mai rămâne decât să cumperi timbre și să le trimiți. Îți garantez că le vei face o bucurie neașteptată celor dragi.

Fă-ți un scrub de corp aromat

Sursă foto

Poți cheltui zeci de lei pe un scrub de corp din comerț sau îți poți face unul la fel de bun (dacă nu mai bun) acasă, din ingrediente pe care, cel mai probabil, le ai deja.

În principiu n-ai nevoie decât de zahăr, ulei (poate fi de migdale, cocos, măsline sau chiar cel banal, de floarea soarelui) și ulei esențial, pentru aromă.

Dacă vrei un scrub de corp cu aspect festiv, îți recomand această rețetă de pe The Idea Room (vei avea, însă, nevoie și de colorant alimentar). Eu aș înlocui uleiul esențial de mentă cu un ulei esențial de scorțișoară sau de portocale, pentru un plus de bucurie olfactivă.

Sau poți adăuga praf de scorțișoară și de vanilie, ca în această rețetă de scrub.

Creează un calendar de Advent

Sursă foto

Crescută în Ardeal și educată la școala germană, nu există obiect care să mă facă să simt că vine Crăciunul mai mult decât un calendar de Advent (dacă vreți să citiți mai multe despre cum a apărut și ce semnificație are, am găsit un articol simpatic pe Povești Săsești).

Sigur, poți cumpăra unul, fie cu dulciuri, fie, mai nou, cu produse cosmetice sau cu jucării, dar dacă ai timp și răbdare, mi se pare mult mai de efect să dăruiești unul handmade (pe Country Living am găsit 45 de variante posibile, care de care mai simpatice).

Un calendar de Advent nu trebuie să conțină neapărat produse. Poți face unul pentru o prietenă, în care să-i pui câte un mesaj simpatic pentru fiecare zi din decembrie sau unul pentru iubit/soț, în care să-i propui câte o activitate pe care s-o faceți împreună în fiecare zi. Mi-a plăcut mult acest calendar DIY făcut dintr-un suport de bijuterii de la Ikea și din etichete.

Mergi la SUN Plaza să vezi aprinderea luminițelor și să asculți un concert special

N-ai cum să te gândești la Sărbători fără să te gândești la luminițe și la muzică, iar joi, pe 14 noiembrie, la SUN Plaza vei avea parte de amândouă.

Și asta deoarece joi, de la ora 19:00, la intrarea principală din mall (Esplanada Sud) Orchestra Simfonică București va susține un concert de jumătate de oră cu cele mai frumoase arii ale marilor compozitori.

Pe scenă va intra apoi Feli, care va cânta alături de Orchestra Simfonică, marcând împreună momentul în care se vor aprinde luminițele în centrul comercial.

Seara va continua cu un concert susținut de Feli și de band-ul său, ocazie cu care veți putea asculta cele mai noi melodii ale simpaticei cântărețe.