Nu stiu daca va mai amintiti una dintre primele reclame la ziarul „Cotidianul”. Ma refer la un print care prezenta imaginea unei pere, cu o explicatie ce parea luata din DEX: „Para, plural pere. Fruct lunguiet, de culoare galben-rosiatica, folosit deseori pentru prepararea sucului de portocale natural 100%. COTIDIANUL. Intelegi mai mult.” 🙂

Asa si eu azi, imi cumpar o ciocolata Heidi Dark Orange, care se parea ca are ciocoalata neagra si portocale. N-am ce face si citesc lista de ingrediente:

„Ingrediente: zahar, masa de cacao, unt de cacao, coaja de portocala confiata 5% (coaja de portocala 80%, zahar, sirop de glucoza, sirop de fructoza, conservanti: E 202 si E 223) lecitina de soia, arome”.

Cu alte cuvinte, restul ala de coaja de portocala care iti ramane intre dinti, e facut din coaja de portocala naturala amestecata cu zaharuri si conservanti. Sper totusi ca cacaoa sa nu fie facuta din cacao 50% si extract din arbore de cauciuc cu sirop de maltoza…